Mese calde pentru copii defavorizati

Realitatea este ca, in Romania, copiii mai chiulesc uneori de la scoala. Realitatea cruda, insa, este ca multi copii abandoneaza scoala cu totul, dintr-un motiv care pentru noi, ceilalti, este de neconceput: lipsa mancarii.

Credem ca la baza unei societati civilizate sta intotdeauna educatia.

De aceea, Crucea Rosie Romana a creat Mese calde pentru copii nevoiasi, un proiect ce isi propune sa le ofere copiilor defavorizati o masa calda la scoala, in fiecare zi.

Implica-te si sustine proiectul Mese calde pentru copii nevoiasi! DONEAZĂ!

Durata proiectului: toata perioada anului scolar 2018
Aria de desfasurare: scolile generale aflate in zonele cele mai sarace din Romania
Implementare: Aproxmativ 50 de copii nevoiasi din fiecare scoala vor primi un pranz cald, in regim catering, pe perioada cursurilor.

Context:

52,2% dintre copiii români prezinta risc de saracie si excludere sociala, fata de media europeana care este de 28%, conform unui studiu realizat de UNICEF in 2012.

Copiii din România sufera de foame sau din cauza lipsei satisfacerii altor nevoi esentiale existentei.

Saracia acuta si lipsa posibilitatilor de a-si asigura strictul necesar zilnic ii determina pe parintii din familiie sarace sa isi priveze copiii de hrana atât de necesara si esentiala pentru dezvoltare.

Saracia ca si cauza a abandonului scolar actioneaza in doua sensuri: fie copiii nu se pot prezenta la scoala din cauza neputintei parintilor de a le asigura hrana, de a le cumpara haine, rechizite sau pentru a plati transportul, fie sunt nevoiti sa contribuie la intretinerea familiei, ceea ce nu le mai permite sa aloce timp invataturii.

 

Obiectivele proiectului:

  • Ameliorarea conditiilor de viata a copiilor proveniti din familii defavorizate, cu o situatie foarte precara, care nu-si pot asigura necesarul de hrana zilnica, prin oferirea unei mese calde 5 zile pe saptamâna, in perioada cursurilor scolare.
  • Prevenirea abandonului scolar si stimularea interesului copiilor de a frecventa scoala prin serviciile sociale oferite.
  • Constientizarea nevoilor comunitatii in rândul reprezentantilor autoritatilor locale, ai mediului de afaceri si ai altor organizatii.

 

Profil beneficiari:

  • Copii, cu vârste intre 6 si 15 ani, proveniti din familii social-vulnerabile din cele mai sarace judete din tara.
  • Beneficiarii proiectului sunt selectati dintr-o unitate de invatamânt unde ponderea copiilor proveniti din familii sarace este mare.

 

Implicarea comunitatii:
Oricine doreste sa ajute, se poate implica in cadrul campaniei „Mese calde pentru copii defavorizati".

Doneaza pentru Mese calde pentru copii defavorizati

Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

Donatiile online sunt colectate prin Eu Platestc