Doneaza si lupta impotriva pandemiei COVID19

Comunicate

15 mai: Primele materiale achizitionate din donatia facuta de Timisoreana catre Crucea Rosie Romana au ajuns la Spitalul „Dr.Victor Babes” Timisoara

300 de combinezoane, 230 de perechi de ochelari de protectie, 1500 de masti medicale, 1.000 de cutii cu manusi si 50 de Kit-uri SARS-CoV-2 Real Time RT-PCR cu ajutorul carora pot fi realizate 1.200 de teste pentru diagnosticarea COVID-19, au ajuns la Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babes” Timisoara. Materialele, in valoare de 500.000 de lei, au fost achizitionate din donatia facuta in luna aprilie de Timisoreana catre Crucea Rosie Romana pentru achizitionarea de echipamente urgente si necesare pentru spitalele din Romania in lupta impotriva COVID-19.

Donatia este parte a initiativei nationale #separatidarimpreuna, demarata in luna aprilie de Timisoreana alaturi de Crucea Rosie Romana, pentru a veni in sprijinul spitalelor din Romania in care au fost si sunt tratati romanii afectati de noul tip de coronavirus.

„Chiar daca in aceasta perioada am fost separati, am demonstrat ca putem fi impreuna. Suntem bucurosi ca primele materiale achizitionate din donatia facuta de Timisoreana au ajuns deja la spitalul „Dr. Victor Babes” din Timisoara. Le multumim tuturor celor aflati in linia intai in Timisoara, dar si din toata Romania, pentru eforturile facute in salvarea vietilor celor afectati de COVID-19. Iar partenerilor nostri – Crucea Rosie Romana – le multumim pentru toata implicarea si pentru faptul ca ni s-au alaturat in initiativa #separatidarimpreuna. Continuam sa ramanem alaturi de romani intrucat, doar impreuna putem depasi aceasta perioada dificila ”, a declarat Iulia Dobre – Senior Brand Manager Timisoreana.

In cadrul initiativei nationale #separatidarimpreuna, toti cei care si-au dorit sa se alature au putut sa o faca donand echivalentul a 2 euro prin SMS la numarul 8827 cu textul: DONEZ sau, donand online pe website-ul: www.separatidarimpreuna.ro. Pana acum, din aceste donatii, s-au strans peste 190.000 de lei iar toti banii rezultati astfel, vor avea aceeasi destinatie: achizitionarea de echipamente urgente si necesare pentru spitalele din Romania in lupta impotriva COVID-19.

 „Multumim tuturor pentru donatiile facute in cadrul acestei initiative. Este minunat sa vedem ca, desi de la distanta, romanii ne-au fost alaturi, sustinand cauza noastra umanitara. Eforturile facute de personalul medical roman au fost si sunt uriase, iar aceste echipamente si materiale de protectie care au ajuns la Spitalul „Dr.Victor Babes” din Timisoara sunt vitale. Lupta nu s-a terminat inca, tocmai de aceea este necesar sa ramanem impreuna”, a completat Lucian Trif, Director al filialei Crucea Rosie Timis.

***
Despre Timisoreana
Fabricata inca de la 1718, berea Timisoreana aduce cu sine experienta si traditia maestrilor berari ce si-au lasat amprenta peste ani. Timisoreana s-a nascut in cea mai veche fabrica de bere din Romania, fiind atestata printr-un act petitionar al magistratului orasului Timisoara, care dateaza din 1 ianuarie 1718.

 

13 mai: Consiliul Investitorilor Straini din Romania a donat 700 000 LEI catre Crucea Rosie Romana

Consiliul Investitorilor Straini din Romania sustine Crucea Rosie Romana in lupta impotriva pandemiei Covid-19 si a donat 700 000 lei, bani ce au fost folositi pentru dotarea cu echipamente medicale a spitalelor din linia intai din tara, recomandate de catre Ministerul Sanatatii. Astfel au fost achizitionate trei ventilatoare si sapte  monitoare ATI, aparate ce vor ajunge in tara la inceputul lunii iunie.
”Prin misiunea si actiunile sale, FIC promoveaza dezvoltarea economica sustenabila a Romaniei, solidaritatea si dialogul. Intelegand ca sanatatea oamenilor sta la baza oricarei dezvoltari, FIC a actionat in mod proactiv, prin implicarea membrilor sai in campania de donatii care a facut posibil acest rezultat. Vom fi in continuare prezenti in sustinerea autoritatilor si mediului non-guvernamental in sprijinirea acestui efort colectiv.  Totodata, apreciem ca in astfel de momente, autoritatile publice, mediul de afaceri si societatea civila dau dovada de solidaritate si initiativa, ceea ce indica progresul din societatea romaneasca. Credem ca acesta este aspectul pozitiv al crizei si oportunitatea pe care putem construi in viitor” a declarat Ramona Jurubita, presedinte al Consiliului Investitorilor Straini (FIC).
Suntem recunoscatori intregului mediu de afaceri, care a reactionat cu atat de multa deschidere la nevoile unei tari aflate in stare de urgenta. Este un moment fara precedent, in care toate eforturile ce vin sa ne sustina isi gasesc ecou intr-o miscare de solidaritate cu impact pozitiv asupra diminuarii efectelor acestei crize sanitare si umanitare deopotriva”, a declarat Ioan Silviu Lefter, Director General, Crucea Rosie Romana.
Despre FIC
Consiliul Investitorilor Straini (FIC) este asociatia care-i aduce impreuna pe cei mai importanti investitori cu capital strain din Romania, peste 120 dintre cele mai mari companii din tara cu o cifra de afaceri cumulata care reprezinta o cincime din economie si care au o contributie semnificativa la bugetul de stat. In cei peste 20 ani de la infiintare organizatiei, companiile membre FIC au sustinut intotdeauna importanta dialogului intre comunitatea de afaceri si autoritati.

12 mai: Fundatia Coca-Cola a donat Crucii Rosii Romane 250.000 de dolari pentru echipamente de protectie destinate personalului medical si kituri de testare Covid-19

Coca-Cola continua sa sprijine eforturile Crucii Rosii Romane, printr-o donatie de 250.000 de dolari oferita de Fundatia Coca-Cola – ramura filantropica a companiei. Donatia sustine misiunea personalului medical, aflat in linia intai a luptei cu noul coronavirus si prevenirea de noi infectari. Astfel, din contributia Fundatiei Coca-Cola, Crucea Rosie Romana achizitioneaza echipamente pentru protectia cadrelor medicale si kituri de testare a Covid-19.
 Fondurile oferite fac posibila achizitionarea a:
-    5.000 de seturi de protectie pentru personalul medical ce contin masti de tip FFP2/FFP3 si manusi de protectie;
-    100 de seturi care asigura 100.000 de testari Covid-19  - echivalentul a aproximativ 50% din totalul de testari realizate pana in prezent pe teritoriul Romaniei
"In aceasta perioada fara precedent, prioritatea Crucii Rosii Romane este de a ajuta comunitatea sa se pregateasca si sa raspunda la impactul pandemiei. Multumim Fundatiei Coca-Cola care s-a alaturat demersurilor organizatiei noastre prin fonduri dedicate achizitionarii de echipamente de protectie si testare atat de necesare unitatilor sanitare. Fiecare sprijin ne face tot mai uniti si mai puternici in aceasta lupta“ a declarat Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Rosie Romana.
„Provocarile aduse de aceasta perioada ne-au unit si ne-au determinat sa colaboram si mai strans, in ciuda distantei fizice. Am invatat mai mult decat oricand despre importanta implicarii. Aceasta noua donatie, pe care ne bucuram ca putem sa o oferim prin Fundatia Coca-Cola Crucii Rosii Romane, exprima angajamentul nostru de a ramane aproape de comunitate si de toti cei care, in perioada aceasta, duc o lupta dificila sau incearca sa-i ajute pe cei vulnerabili: personalul medical, Crucea Rosie Romana, ONG-uri si initiative de sprijin, mediu privat si cetateni. Le multumim pentru tot ceea ce fac, pentru fiecare gest de grija si implicare.”, declara Costi Bratu, Public Affairs and Communication Manager, Coca-Cola Romania.
Acest demers vine ca o noua contributie din partea Coca-Cola la efortul comun de limitare a efectelor noului coronavirus, dupa donatia realizata de Sistemul Coca-Cola in Romania in produse si fonduri pentru echipamente medicale, in valoare totala de 200.000 euro.

 

8 mai: RAPORT INTERVENȚIE CRUCEA ROȘIE ROMÂNĂ PANDEMIA COVID 19 – 5 MAI 2020

În cadrul campaniei naționale de strângere de fonduri “Romania Salvează România”,  Crucea Roșie Română a colectat de la persoane fizice și juridice suma de  6 600 000 euro și prin SMS suma de 86 364 euro.  In total 6 686 364 euro.

Până la data de 5 mai 2020, Crucea Roșie Română a făcut achiziții de echipamente medicale și materiale de protecție necesare unităților sanitare în valoare de peste 5 434 069 euro după cum urmează:

 • 10 aparate de testare rapidă COVID și 300 de kituri în valoare de 1.170.000 euro
 • 50 kit-uri PCR Covid - în valoare de 88 000 euro
 • 1 000 000 de măști sanitare  în valoare de 793.000 euro
 • 1 200 000 de mănuși în valoare de 57 300 euro
 • 250.000 măști protecție medici în valoare de 657.000 euro
 • 45 ventilatoare  în valoare de 1 780 000 euro
 • 156 buc injectomate în valoare de 110 372 euro
 • 24 buc stativ injectomate în valoare de 32 725 euro
 • 1 unitate mobila de terapie intensive ATI  în valoare de 250.000 euro
 • 20 monitoare pentru funcții vitale în valoare de 25 000 euro
 • 10 paturi ATI 20 000 euro
 • 10 000 viziere în valoare de 69 000 euro
 • 14 750 combinezoane în valoare de 185 000 euro
 • 1 bronhofibroscop în valoare de 11 787 euro
 • 1 defibrilator în valoare de 17 840 euro
 • Alte material precum: stație de oxigen, dezinfectanți de mâini, dezinfectanți de suprafețe, termometre cu verificare la distanță, 1 generator electric precum și alte materiale – în valoare totală de   167 045 euro

 În continuare  avem in cont suma de 1 252 295 euro pe care dorim sa-i utilizam pentru achizitia de :

 • masti cu înalt grad de protecție - 200 000 buc
 • masti sanitare – 2 000 000 buc
 • combinezoane 10 000 buc
 • ochelari 2 000 buc
 • mănusi unică folosință 10 000 cutii
 • dezinfectant mâini 10 000 stl
 • dezinfectant de suprafete 20 000 litri

 Beneficiarii acțiunilor de intervenție ale Crucii Roșii Române în perioada 28 februarie – 5 mai 2020:

 • 165 Unități sanitare cu pacienți COVID din toată țară: au primit echipamente medicale și material de protecție precum mănuși, măști, viziere, ochelari de protecție, halate, combinezoane, botoși.  
 •  15 unități sanitare cu pacienți COVID din toată țara: au primit echipamente medicale: aparate de testare rapidă COVID și kituri de testare rapidă, monitoare pentru funcții vitale, injectomate, bronhofibroscop, generator, stație de oxigen, tuneluri de dezinfectare.
 •  105 unități sanitare cu pacienți COVID din țară: au primit produse de igienă și dezinfectanți
 •  136 de Unități sanitare cu pacienți COVID din țară: au primit materiale electrocasnice utile în această perioada precum frigidere, mașini de spălat, aparate de cafea, cuptoare cu microunde, fierbătoare, uscătoare.
 •  148  Unități sanitare cu pacienți COVID din toată țară: au primit produse alimentare și răcoritoare: apă, sucuri, energizamte, dulciuri, cafea, cipsuri etc.
 •  580 de cabinete individuale medici de familie: au primit 1420 perechi de mănuși, 40300 măști, 720 viziere și 720 combinezoane
 •  230 autorități publice centrale și locale: ISU, Poliția Română, Poliția Locală,  Poliția de Frontieră, Jandarmerie, Ambulanța, Prefecturi, Primării, ITM, DGASPC, DAS, Serviciul Inmatriculari Auto, Directia de Sport si Tineret, CJPC etc au primit: materiale de protecție (mănuși, măști, viziere, combinezoane), dezinfectanți, apă, dulciuri, băuturi răcoritoare.
 •  80 centre de carantină au fost sprijinite cu cazarmanent (lenjerii, paturi, pături, perne, saci de dormit),  materiale de protecție (mănuși, măști, viziere, combinezoane), dezinfectanți, produse de igienă (săpun, șampon, hârtie igienică, detergent, pasta și periuțe de dinți, produse pentru igienă personală etc)
 •  55 de ONG-uri au fost sprjinite cu pachete cu alimente de bază, pachete cu produse de igienă, materiale de protecție (mănuși, măști).
 •  12 175 de familii izolate și vulnerabile au primit pachete cu alimente de bază și pachete cu produse de igienă, mănuși și măști de protecție.
 • 8 097 persoane aflate în izolare la domiciliu au fost monitorizate zilnic prin telefon de voluntarii Crucii Roșii Române
 • 9 filiale de Cruce Roșie din țară au sprjinit familii / persoane izolate la domiciliu în efectuarea cumpărăturilor necesare traiului zilnic.
 • 2 filiale de Cruce Roșie au asigurat în punctele de staționare de pe autostrada A1, apă și alimente persoanelor sosite din străinătate și escortate de forțele de ordine până la localitățile de domiciliu
 • 1953 de voluntari din toate filialele din țară, precum și personal angajat  s-au implicat zilnic în acțiuni de intervenție

 

8 mai - Ziua Mondiala a Crucii Rosii si a Semilunii Rosii

Voluntarii si personalul angajat al Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania sarbatoresc in data de 8 Mai, Ziua Mondiala a Crucii Rosii si a Semilunii Rosii. Din anul 1863 pana in 2020, Miscarea de Cruce si Semiluna Rosie este principalul mijloc de interventie umanitara la nivel mondial. In ultimii ani, voluntarii si angajatii Crucii si Semilunei Rosii au sprijinit peste 160 de milioane de oameni in situatii de urgenta, de la dezastre naturale la razboaie civile. Desi suntem organizati ca o retea la nivel global, rezultatele actiunilor noastre au impact la toate nivelurile : mondial, regional, local, fiind mereu aproape de cei aflati in nevoie. De aceea, deciziile ce privesc organizatia in ansamblul ei si stabilirea agendei umanitare internationale pleaca de la cei care inteleg cel mai bine problemele si solutiile : voluntarii, oamenii si comunitatile afectate de greutati.
In cei 157 de ani de existenta, Crucea Rosie si Semiluna Rosie s-a adaptat mereu provocarilor cu care s-a confruntat. Anul acesta, de la inceputul pandemiei, voluntarii si angajatii au fost permanent in actiune, asumandu-si riscul imbolnavirii, pentru a oferi asistenta umanitara si  servicii socio-medicale celor in nevoie. Totodata, pentru a ajuta comunitatile sa se pregateasca, au diseminat  informatii esentiale pentru prevenirea si limitarea raspandirii virusului. In conditii neprielnice, voluntarii au depasit bariere si cu responsabilitate si daruire, au dus la indeplinire misiunea organizatiei.
In aceasta zi aniversara, aducem un omagiu celor 14 milioane de voluntari si personalului angajat din cele 192 de Societati Nationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie care sunt implicati si fac tot ce le sta in putere  pentru a sprijini comunitatile afectate de pandemia COVID-19.
Fiecare voluntar de Cruce Rosie, merita aplauzele noastre si va incurajam pe toti, in data de 8 Mai, sa aplaudati impreuna cu noi eforturile lor.
#DeLaDistantaDarImpreuna

 

7 mai 2020: Echipa Saint-Gobain Romania doneaza 3306 de echipamente de protectie prin intermediul Crucii Rosii Romane

Sub conceptul Saint-Gobain construieste un viitor sanatos, in aceste momente grele, gandurile si actiunile noastre se indreapta catre cadrele medicale care depun eforturi uriase in lupta impotriva pandemiei de COVID-19.
Astfel,  3306 de echipamente de protectie formate din combinezoane pentru echipele medicale din linia intai au fost achizitionate in urma unei donatii realizate de catre companie si angajatii sai prin intermediul Crucii Rosii Romane. Aceste echipamente extrem de necesare vor fi distribuite catre Spitalul Judetean Calarasi, Spitalul Municipal Turda, Spitalul de Boli Infectioase Ploiesti, Spitalul Orasenesc Valenii de Munte, Spitalul Judetean din Suceava si Spitalul orasenesc din Branesti, orase in care activeaza Grupul Saint-Gobain.
„In acest context fara precedent, ne dorim sa fim alaturi de toti cei care lupta impotriva raspandirii Coronavirusului. Astfel, demersul nostru de a contribui alaturi de Crucea Rosie si de a dona pentru aceasta cauza este un raspuns firesc la o nevoie strigenta a societatii. Ne bucuram ca ne putem implica si contribui la conturarea unei lumi post-pandemie mai responsabile si mai sanatoase. In plus, as vrea sa subliniez importanta participarii unui numar atat de ridicat de colegi la strangerea de fonduri. Acest lucru demonstreaza inca o data faptul ca membrii echipei noastre cred in valorile fundamentale ale Grupului Saint-Gobain: solidaritatea cu cei in nevoie si grija fata de sanatatea oamenilor din comunitatile din care fac parte. Le multumesc tuturor colegilor care au donat si ii felicit pentru solidaritatea, implicarea si responsabilitatea de care dau dovada.”, declara Ovidiu Pascutiu, CEO al Grupului Saint-Gobain in Romania.
In perioada 9 -16 aprilie 2020, angajatii Saint-Gobain din Romania s-au implicat activ in campania de strangere de fonduri, contribuind astfel la eforturile comune de a veni in intampinarea necesitatilor unitatilor medicale. Donatiile angajatilor au fost dublate de contributia financiara din partea  companiei, care a transferat intreaga suma in contul organizatiei Crucea Rosie, pentru a contribui impreuna la protejarea sanatatii oamenilor din comunitatile in care activeaza Grupul Saint-Gobain in Romania.
Despre Saint-Gobain
Cu o vasta experienta si capacitate de inovare, Saint-Gobain, lider mondial in domeniul habitatului si al materialelor de constructii, creeaza, produce si distribuie materiale si solutii care contribuie la bunastarea si viitorul fiecaruia dintre noi.  Acestea pot fi gasite pretutindeni, in locurile in care traim si in viata de zi cu zi: in cladiri, transporturi, infrastructura si in multe aplicatii industriale. Ele ofera confort, performanta si siguranta, abordand provocarile legate de constructie durabila, de eficienta utilizarii resurselor si de schimbarile climatice. Cu vanzari de 42,6 miliarde de euro in 2019, Saint-Gobain opereaza in 68 de tari si are peste 170.000 de angajati. In Romania, Saint-Gobain furnizeaza produse si solutii din gamele Abrasives, Brodrene Dahl, Building Glass, Pietta Glass Working, Sekurit, ISOVER, PAM, Rigips si Weber, cu aproximativ 1800 de angajati si opereaza 22 de linii de productie in 13 situri industriale situate in Branesti, Calarasi, Ploiesti, Satu-Mare, Tulcea, Turda, Suceava si Valenii de Munte.

 

6 mai 2020: Johnson & Johnson Romania doneaza Crucii Rosii Romane 300 000 de lei pentru achizitia de echipamente individuale de protectie necesare profesionistilor din domeniul sanatatii din prima linie in gestionarea COVID-19

Pentru a sprijini efortul profesionistilor din domeniul sanatatii din prima linie in gestionarea COVID-19, Johnson & Johnson Romania doneaza 300.000 de lei Crucii Rosii Romane pentru achizitia de echipament individual de protectie si echipament necesar unitatilor de terapie intensiva. Crucea Rosie Romana se va coordona cu autoritatile statutului in vederea distribuirii acestor echipamente.
Totodata, compania Johnson & Johnson Romania raspunde si solicitarii primite din partea Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) prin oferirea unui sprijin financiar de 50.000 de lei pentru protejarea pacientilor diagnosticati cu cancer, care, in aceasta perioada, fac parte din categoria persoanelor vulnerabile cele mai expuse la COVID-19. Dincolo de amenintarea pe care noul coronavirus o reprezinta pentru viata lor, pacientii oncologici sunt la risc in eventualitatea intreruperii tratamentului. Pentru majoritatea acestor pacienti, in principal cu varste peste 60 de ani, este critica deplasarea in siguranta la spital in vederea administrarii medicatiei si un prim pas in acest sens este echipamentul individual de protectie care va fi achizitionat de asociatia de pacienti.
Sévan Kaloustian, Managing Director al Janssen Companiile Farmaceutice ale


Johnson & Johnson Romania, a spus: „De-a lungul timpului, compania noastra s-a implicat de nenumarate ori in gestionarea unora dintre cele mai severe crize din domeniul sanatatii. Din nou, ne confruntam cu o criza de sanatate publica si este nevoie de efortul tuturor pentru a-i face fata si pentru a o controla. Asa cum am anuntat, raspundem acestei pandemii pe mai multe directii care presupun atat eforturile companiei noastre in dezvoltarea vaccinului candidat COVID-19, cat si demersurile pe care le facem pentru a sprijini efortul local al comunitatilor din care facem parte. Pentru a fi puternici, este important sa ramanem alaturi unii de ceilalti.”
Johnson & Johnson Romania a dezvoltat deasemenea si un program logistic, sustinut printr-o investitie totala de 300.000 de lei, al carui obiectiv este asigurarea transportului pacientilor la spitale pentru administrarea medicatiei, in cazurile in care acest lucru este necesar. Totodata, mijloace alternative pentru administrarea medicamentelor injectabile vor fi puse la dispozitia pacientilor care au nevoie de acest lucru.
Pentru gestionarea pandemiei COVID-19, Johnson & Johnson echivaleaza donatiile facute individual de angajatii sai din intreaga lume, intr-o paritate de dolar la dolar, pana la suma de 1 milion de dolari, pentru a sprijini organizatiile Fondul de Solidaritate COVID-19 (COVID-19 Solidarity Response Fund) si Campania de Lupta impotriva Coronavirusului a Fundatiei Centrului de Prevenire si Control a Bolilor (CDC Foundation Combat Coronavirus Campaign).
Despre Johnson & Johnson
In cadrul Johnson & Johnson, credem ca o sanatate buna sta la baza vietilor vibrante, a comunitatilor prospere si a progresului. De aceea, de mai bine de 130 de ani, am depus toate eforturile pentru a mentine sanatatea oamenilor, la orice varsta si in orice etapa a vietii. Azi, in calitate de cea mai mare si mai extinsa companie din lume dedicata ingrijirii sanatatii, ne intarim angajamentul de a ne folosi aceasta dimensiune in slujba binelui. Facem eforturi sa imbunatatim accesul si accesibilitatea, sa cream comunitati mai sanatoase si sa oferim posibilitatea tuturor oamenilor, oriunde s-ar afla, sa aiba o buna sanatate mintala, un corp sanatos si sa beneficieze de un mediu inconjurator sanatos. Cu pasiune, stiinta si prin inovatie ne propunem sa schimbam profund traiectoria sanatatii pentru umanitate. Aflati mai multe pe www.jnj.com. Urmariti-ne pe @JNJNews.
Despre Janssen Companiile Farmaceutice ale Johnson & Johnson
In cadrul Janssen, lucram pentru a crea un viitor in care afectiunile sunt de domeniul trecutului. Noi suntem Janssen Companiile Farmaceutice ale Johnson & Johnson si ne concentram activitatea pentru a transforma aceasta perspectiva in realitate pentru pacientii din intreaga lume. Luptam impotriva bolilor prin stiinta, imbunatatim accesul prin mecanisme inovatoare si vindecam lipsa de speranta prin pasiune. Activitatea noastra este dedicata acelor domenii medicale in care putem face cea mai mare diferenta: oncologie, neurostiinte, imunologie, boli infectioase si vaccinuri, boli cardiovasculare si de metabolism si hipertensiune pulmonara. Pentru mai multe informatii, vizitati www.janssen.com. Urmariti-ne si pe @JanssenGlobal.

29 aprilie 2020: Farmec Romania sustine campania Crucii Rosii Romane “Romania Salveaza Romania”

Farmec Romania sustine campania Crucii Rosii Romane “Romania Salveaza Romania” cu o donatie de 20 000 lei pentru dotarea spitalelor cu materiale si echipamente medicale necesare unitatilor medicale cu pacienti COVID19.
"Pentru ca acum mai mult ca oricand invatam unii de la altii frumusetea de a face fata unei situatii dificile, continuam sa sustinem cu fonduri lupta din prima linie. Astazi multumim cu #farmecdinsuflet celor de la Crucea Rosie Romana pentru eforturile sustinute in vederea dotarii spitalelor cu materiale si echipamente medicale".

 

28 aprilie 2020: Sweet Paprika doneaza 50% din preturile unei colectii de haine catre Crucea Rosie Romana

Gabriela Atanasov, creatoarea brandului Sweet Paprika, isi doreste sa ajute in lupta impotriva COVID-19 si sa sustina spitalele si medicii din prima linie, asa ca a decis sa doneze 50% din preturile colectiei disponibile pe site-ul http://www.sweetpaprika.ro/product-category/shop-donate/ catre Crucea Rosie Romana.
"Sunt in auto izolare de doua luni, cu doi copii, simteam ca trebuie sa ajut cumva si mi-am dat seama ca si moda poate face fapte bune, mai ales intr-o situatie de acest gen, prin care toti trecem acum. Am decis sa donez catre Crucea Rosie Romana 50% din preturile unei colectii realizate pe marimi de la 36 la 42. De livrari ma ocup personal, in limita stocului disponibil, eu plasez coletele la curier, ma ocup de tot ce implica aceasta actiune. Imi doresc ca, dupa aceasta perioada grea, sa ma intalnesc pe strada cu fetele care au facut o fapta buna acum. Am ales Crucea Rosie Romana, pentru a contribui astfel la dotarea spitalelor cu echipamentele de care au nevoie in aceasta perioada”, a declarat Gabriela Atanasov.
Sweet Paprika a inceput acest demers pe pagina ei de Instagram (https://www.instagram.com/tv/B-95hO4gU1D/?utm_source=ig_web_copy_link), iar urmaritoarele ei au reactionat si au inceput sa se implice. Campania este in desfasurare, iar ideea principala este de a strange cat mai multe fonduri pentru a ajuta spitalele din Romania, dar si de a sprijini astfel brandurile locale.

 

28 aprilie 2020: Brico Dépôt România a donat 20.000 de masti sanitare Crucii Rosii Romane

Brico Dépôt Romania se implica in lupta impotriva pandemiei COVID-19 si doneaza Crucii Rosii Romane 20.000 de masti sanitare in valoare de 15.000 de euro. Mastile vor fi distribuite, cu sprijinul filialelor de Cruce Roșie, catre unitatile sanitare cu pacienti COVID, institutiile care sunt in prima linie la nivel de judet, precum Jandarmeria si ISU, cat si catre voluntarii de Cruce Rosie, din judetele: Arad, Bacau, Constanta, Suceava, Satu Mare si Vrancea.

 

16 aprilie 2020: Crucea Rosie Romana a colectat in cadrul campaniei “Romania salveaza Romania” peste 5 milioane de euro

In cadrul campaniei nationale de strangere de fonduri “Romania Salveaza Romania”,  Crucea Rosie Romana a colectat de la persoane juridice si persoane fizice suma de  5.252. 176 euro si din donatii prin SMS, 68 076 euro.
Crucea Rosie Romana a achizitionat echipamente medicale si materiale de protectie in valoare de 3.910.000 euro care au fost distribuite, in consultanta cu reprezentantii Guvernului Romaniei, catre unitati sanitare si autoritati centrale si locale care intervin in mod direct in pandemie. Materiale de protectie au fost distribuite si catre cele 47 de filiale ale Crucii Rosii Romane din intreaga tara pentru a asigura protectia voluntarilor si personalului angajat.
Principalele achizitii realizate de Crucea Rosie Romana sunt:
-    10 aparate de testare rapida COVID si 300 de kituri in valoare de 1.170.000 euro
-    1 000 000 de masti sanitare  in valoare de 793.000 euro
-    250.000 masti FFP3  in valoare de 657.000 euro
-    25 ventilatoare  in valoare de 582.000 euro
-    1 unitate mobila de terapie intensive ATI  in valoare de 250.000 euro
-    monitoare pentru functii vitale, injectomate, manusi, viziere, combinezoane, dezinfectanti, termometre, 1 generator electric – in valoare de 458 235 euro
O parte dintre aceste materiale sunt inca in proces de livrare de la furnizorii contractati.  

In prezent, Crucea Rosie Romana mai are disponibili 1.341.941 de euro pe care ii va folosi pentru achizitia de echipamente si materiale sanitare conform necesarului  comunicat de catre autoritati ca fiind necesare celor din linia intai care lupta cu  virusul.
“Suntem recunoscatori intregului mediu de afaceri, care a reactionat cu atat de multa deschidere la nevoile unei tari aflate in stare de urgenta si multumim tuturor persoanelor fizice care s-au solidarizat cu aceasta cauza. Suntem onorati de increderea pe care ne-au aratat-o donatorii nostri si ii asiguram de intregul nostru angajament in lupta impotriva noului Coronavirus. Este important sa ramanem la fel de uniti, implicati si responsabili pentru ca doar impreuna vom diminua efectele negative ale acestei crize sanitare”, a declarant Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Rosie Romana.

De la inceputul acestei perioade de criza, Crucea Rosie Romana s-a aflat, conform mandatului sau, in colaborare permanenta cu autoritatile nationale si locale si a oferit sprijin logistic, uman si material pentru a consolida raspunsul acestora in pandemia COVID-19.
"Se spune ca Minunile sunt de fapt Oamenii Buni. Am traversat cateva saptamani de campanie in care am descoperit inca o data ce putere au, ei, Oamenii Buni. Cei care ajuta si se implica. Cei care se sacrifica pe sine pentru ceilalti. Cei pentru care nimic nu este mai presus de Viata unui Om! Ma inclin si multumesc in numele Crucii Rosii Romane. Ne Ajutati sa Ajutam! Romania Salveaza Romania!”, a declarant Iuliana Tudor, ambasador al Crucii Rosii Romane si al campaniei Romania Salveaza Romania.

Campania nationala de strangere de fonduri “Romania salveaza Romania” continua. Se pot face donatii de 2 euro prin numarul special de SMS 8827 cu textul “RomaniaSalveazaRomania”, valabil in toate retelele de telefonie mobila din tara, fara costuri suplimentare. De asemenea, donatii pot fi facute si prin intermediul site-ului Crucii Rosii Romane: www.crucearosie.ro sau direct in contul campaniei RO59BRDE410SV24517324100 (Lei), deschis la BRD Agentia Piata Romana.

16 aprilie 2020: Mondelēz International multumeste echipei Crucii Rosii Romane

Compania Mondelēz International se implica, in parteneriat cu Crucea Rosie Romana, prin donarea a peste 480.000 de produse Milka catre voluntarii organizatiei si comunitatile sprijinite de acestia. Crucea Rosie Romana lucreaza de saptamani intregi la nivel national pentru a sprijini autoritatile si comunitatile in timpul acestei crize cauzate de catre Coronavirus.
“Dorim sa multumim angajatilor si voluntarilor Crucii Rosii Romane pentru parteneriat si pentru promptitudine, in aceste momente dificile. Acum, mai mult ca niciodata, solidaritatea este cea mai importanta”, spune Alexandra Ristariu, Director General Mondelez Romania. Angajatii si voluntarii Crucii Rosii Romania s-au mobilizat intens pentru ca produsele Milka sa ajunga la unitatile sanitare din toate judetele din tara, la centrele de carantina si la persoanele nevoiase.
As dori, de asemenea, sa le multumesc angajatilor nostri, care asigura si in timpul crizei livrarea constanta a produselor noastre. Astfel, consumatorii nostri gasesc in continuare produsele preferate pe rafturile magazinelor. Grija fata de angajati si fata de comunitati este prioritara pentru Mondelēz International”, declara Alexandra Ristariu.

“Multumim Companiei Mondelēz International pentru ca este alaturi de noi in aceasta lupta care ne-a unit. Fiecare sprijin este pretios si suntem recunoscatori tuturor celor implicati pentru ca donatia sa ajunga in depozitele Crucii Rosii Romane din toata tara si apoi la beneficiarii finali. Bunatatea si solidaritatea ne fac mai puternici”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director Crucea Rosie Romana.
Sprijin pentru ONG-urile din intreaga lume care ajuta
Donatia catre Crucea Rosie Romana face parte dintr-un program la nivel mondial: Mondelēz International va dona 15 milioane de dolari atat in produse, cat si in bani partenerilor din comunitati, care promoveaza stabilitatea alimentara in perioade critice si fac eforturi deosebite pentru a ajuta in situatii de urgenta, in intreaga lume, ca urmare a crizei COVID-19. Prin acest angajament global, ajutam partenerii din comunitatile locale, oferind siguranta, securitate si asistenta persoanelor care au cea mai mult nevoie.
Despre Mondelēz International
Mondelēz International, Inc. (NASDAQ: MDLZ) sprijina oamenii aleaga snack-urile potrivite, la momentul potrivit, in aproximativ 150 de tari din intreaga lume. Cu venituri de aproximativ 26 de miliarde de dolari in 2019, MDLZ conduce viitorul snacking-ului, cu branduri globale si locale iconice, precum biscuitii Oreo, belVita si LU; ciocolata Cadbury Dairy Milk, Milka si Toblerone; bomboanele Sour Patch si guma Trident. Compania Mondelēz International este mandra sa fie membra al Standard and Poor’s 500, Nasdaq 100 si Dow Jones Sustainability Index. Vizitati site-ul www.mondelezinternational.com sau urmariti-ne pe Twitter la www.twitter.com/MDLZ .

 

15 aprilie 2020: Angajatii si Partenerii Bergenbier S.A. se alatura Crucii Rosii Romania in sprijinirea oamenilor din linia intai

Bergenbier S.A. se alatura initiativei angajatilor si partenerilor companiei de a sprijini personalul medical din linia intai si sustine eforturile Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania de a oferi unitatilor sanitare de pe intreg teritoriul Romaniei materiale de stricta necesitate in tratarea persoanelor infectate COVID-19.
”Prietenia a fost dintotdeauna in ADN-ul nostru. Iar prietenii nu se lasa la greu. Dorinta de a face ceva este in sufletele tuturor, fie colegi de-ai mei, parteneri sau prieteni Bergenbier, inca din prima clipa. Incepand de astazi, initiativa colegilor mei de a ajuta ”linia intai” are sustinerea companiei printr-o donatie catre Crucea Rosie Romana. E un moment de solidaritate, in care oricine poate pune umarul la protejarea eroilor nostri din prima linie. Sunt increzator ca impreuna vom traversa aceasta perioada, mai puternici si mai uniti”, declara Mihai Voicu, Director General Bergenbier S.A.
Donatiile pot fi facute atat printr-un SMS la 8827 cu textul AJUT – valoare 2 euro (SMS-ul nu are costuri suplimentare si e valabil in toate retelele de telefonie mobila din tara), cat si prin transfer bancar direct in contul Crucii Rosii Romane: RO59BRDE410SV24517324100, cont deschis la BRD – Agentia Piata Romana - detalii transfer bancar: Familia Bergenbier. 

 

15 aprilie 2020: Domestos doneaza Crucii Rosii Romane produse in valoare de peste 120,000 euro pe perioada pandemiei COVID

Domestos a raspuns apelului Crucii Rosii Romane, organizatie umanitara cu expertiza in prevenirea si combaterea imbolnavirilor, cu o donatie de produse de dezinfectie, igiena si igienizare, in valoare de peste 120,000 euro. Donatia vine in sustinerea campaniei nationale de informare si constientizare a populatiei pentru limitarea raspandirii pe teritoriul Romaniei a noului COVID-19, realizata in parteneriat cu Guvernul Romaniei si cu celelalte institutii ale statului implicate.
Produsele sunt distribuite in transe saptamanale ce contin produse Domestos, dezinfectant pe baza de clor, insumand peste 40 de tone. Pana acum, 30,000 de produse au ajuns la beneficiarii din intreaga tara, iar livrarea transelor urmatoare, inca 25,000 de produse in total, va continua saptamanal pana pe 12 mai.

Toate produsele donate sunt distribuite de Crucea Rosie Romana catre persoanele fara apartinatori, aflate in autoizolare sau izolare la domiciliu, in centre de plasament sau camine pentru batrani, precum si familiilor nevoiase cele mai afectate.
“In aceasta perioada, suntem cu totii mai constienti de nevoia unei igiene corespunzatoare si ne bucuram ca, impreuna cu Crucea Rosie Romana, putem ajuta la mentinerea igienei pentru a proteja sanatatea populatiei. Stim de la medici ca preventia este esentiala, asa ca spalatul pe maini si dezinfectarea suprafetelor trebuie sa devina un obicei. Acesta este un crez pe care il promovam zi de zi prin campania «Domestos sustine igiena in scoli», prin care construim sau renovam grupuri sanitare si oferim produse de dezinfectie”, a declarat Camelia Pop, Brand Manager Domestos & Savo Unilever South Central Europe.
“Avem convingerea ca, prin promovarea masurilor corecte de igiena, oamenii vor fi mai atenti si mai responsabili atat cu ei insisi, cat si cu cei din jurul lor.  Incercam totodata sa oferim, acolo unde este nevoie, si materialele care sa ajute sa se puna in aplicare masurile de igiena si de protectie”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Rosii Romane.

Despre Unilever South Central Europe
Unilever urmareste crearea unui viitor mai bun, in fiecare zi. Ii ajutam pe oameni sa arate bine, sa se simta bine si sa ia ce e mai bun din viata, cu branduri si servicii care sunt benefice atat pentru consumatorii nostri, cat si pentru alti oameni. Unilever unul dintre liderii globali pe piata bunurilor de larg consum  cu operatiuni puternice in peste 100 de tari si vanzari in peste 180 de tari.  Prin campania „Domestos sustine igiena in scoli” ne propunem sa contribuim la imbunatatirea conditiilor de igiena din scolile din Romania, dar si la cresterea nivelului de constientizare a importantei igienei in randul populatiei.

 

14 aprilie 2020: Carrefour Romania, prin Fundatia Carrefour, doneaza 200.000 EUR catre Crucea Rosie Romana

Carrefour Romania si Fundatia Carrefour isi iau angajamentul sa sustina Crucea Rosie Romana in lupta impotriva pandemiei Covid-19 si doneaza 200.000 EUR, bani ce vor fi folositi pentru dotarea cu echipamente medicale a spitalelor din linia intai din tara, recomandate de catre Ministerul Sanatatii.
„Suntem recunoscatori intregului mediu de afaceri, care a reactionat cu atat de multa deschidere la nevoile unei tari aflate in stare de urgenta. Este un moment crucial, in care toate eforturile ce vin sa ne sustina isi gasesc ecou intr-o miscare de solidaritate cu impact pozitiv asupra diminuarii efectelor acestei crize sanitare”, a declarat dl. Nelu Tataru, Ministrul Sanatatii.

Pe lista spitalelor ce urmeaza sa primeasca echipamente medicale, la recomandarea Ministerului, se afla: Spitalul Clinic de Boli Infectioase Constanta, Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie „Victor Babes” Craiova si Spitalul Clinic de Boli Infectioase „Victor Babes” Timisoara.
„Suntem intr-un punct greu de determinat al combaterii COVID-19 si demersurile noastre, mediul de afaceri si societate civila, sunt inca departe de a fi incheiate. Ramanem alaturi de cadrele medicale si le multumim pentru responsabilitatea cu care se ingrijesc zi de zi de pacientii aflati in spitale, in carantina sau izolare. Aportul fiecaruia dintre noi este esential in perioada urmatoare si fiecare batalie castigata este importanta, pana la iesirea cu bine din aceasta criza. Coeziunea intre diferitele entitati este extrem de necesara in acest moment si este bine sa stim ca ne putem baza unii pe ceilalti.”, a declarat Anca Damour, Executive Board Member, Carrefour Romania.
„Crucea Rosie Romana este mandra sa duca mai departe eforturile convergente ale partenerilor nostri si sa indeplineasca un rol si o responsabilitate atat de mari in aceste vremuri dificile. Suntem recunoscatori pentru toata increderea cu care ne investesc colaboratorii nostri”, a declarat Ioan Silviu Lefter, Director General, Crucea Rosie Romana.
Printre echipamentele de uz medical ce vor ajunge catre spitale se numara: solutii dezinfectante, masti, manusi si combinezoane, protectii pentru incaltaminte si viziere medicale, ochelari de protectie cu aerisire indirecta.

 

13 aprilie 2020: Campania "1 Centimetru de Fapte - Cu Totii in Linia Intai" aduce primele ajutoare la Spitalul din Suceava

Parteneriatul între antreprenorul Ștefan Mandachi și filiala de Cruce Roșie Suceava aduce primele echipamente la Spitalul Județean de Urgențe din Suceava. Campania "1 Centimetru de Fapte - Cu Totii în Linia Întâi” a reușit să  strângă până acum donații în valoare de 900.000 euro și au fost achiziționate: un ventilator noninvaziv, 15 concentratoare de oxigen, combinezoane, cizme și căști de protecție și gel dezinfectant, materiale care au fost predate spitalului din Suceava. De asemenea, un transport constând în combinezoane, cizme și căști de protecție a fost trimis către Spitalul Municipal Rădăuți. Totodată, a fost semnat contractul și s-a achitat avansul pentru 20 de ventilatoare care urmează să ajungă la Suceava la sfârșitul lunii mai, valoarea totală a echipamentelor și plăților efectuate până în acest moment de către filiala de Crucea Roșie Suceava depășind 250.000 euro.
Campania de strângere de fonduri "Cu Toții În Linia Întâi" inițiată de antreprenorul Ștefan Mandachi și filiala de Cruce Roșie Suceava vinde simbolic fiecare centimetru din metrul de autostradă construit în Suceava, iar banii astfel obținuți sunt folosiți pentru achiziția de ventilatoare și de echipamente medicale necesare spitalului din municipiul Suceava sau altor spitale din județul Suceava.
Campania de strângere de fonduri "Cu Toții În Linia Întâi" continuă pe 1cm.ro sau www.crucearosiesuceava.ro

 

13 aprilie 2020: HEINEKEN Romania sustine sistemul medical prin programul ”Impreuna, mai puternici. Sprijin pentru comunitati”, oferind o donatie de 250.000 RON catre Crucea Rosie Romana

HEINEKEN Romania sustine interventia Crucii Rosii Romane in sprijinul sistemului medical, in contextul crizei COVID-19, cu o donatie de 250.000 RON, destinata achizitionarii de materiale si echipamente de protectie, necesare in aceasta perioada in unitatile medicale din tara. Totodata, compania ii incurajeaza pe membrii echipei sa doneze catre Crucea Rosie Romana, prin dublarea sumelor donate, individual, de acestia.

Compania s-a alaturat eforturilor de a combate efectele pandemiei COVID-19 cu un program amplu de sustinere a comunitatilor prin dotarea spitalelor si a personalului medical cu aparatura necesara si echipamente de protectie. Astfel, in plus fata de sprijinul oferit Crucii Rosii Romane, HEINEKEN face donatii specifice, bazate pe cele mai presante nevoi din acest moment, catre 5 spitale, din Bucuresti si cele 4 comunitati locale in care compania are fabrici de bere: Miercurea Ciuc, Targu Mures, Craiova si Constanta.

”Traversam o perioada exceptionala, plina de provocari si incertitudine. Pentru compania noastra, e important sa ne sustinem comunitatile din care facem parte. Prin contributia noastra, ne dorim sa le oferim sprijin si incredere celor afectati si personalului medical care lupta zilnic cu efectele acestei pandemii. Colegii nostri si-au aratat solidaritatea prin donatii individuale pentru a sustine aceeasi cauza. Ii incurajam in continuare sa contribuie la acest efort comun: respectand masurile recomandate de autoritati si oferindu-si sprijinul, in masura in care pot.” – Dan Robinson, Managing Director – HEINEKEN Romania.

 

13 aprilie 2020: P&G si brandurile sale isi unesc fortele cu Crucea Rosie Romana, pentru a sustine sistemul medical si comunitatile afectate pe durata pandemiei de COVID-19

Procter & Gamble Romania, producator al unor branduri precum Ariel, Fairy si Always, doneaza 1.500.000 de lei catre Crucea Rosie Romana, reprezentand sprijin financiar si produse de ingrijire personala, de igiena si de uz casnic. Prin aceasta actiune, compania vine sa sustina initiativele care au ca obiectiv atenuarea consecintelor pandemiei de COVID-19 in tara noastra.
Compania va sprijini personalul medical din prima linie, oferind sistemului local de sanatate fonduri destinate achizitionarii de echipamente medicale necesare pentru a face fata pandemiei. In acelasi timp, P&G este alaturi de cei afectati prin donatii de produse esentiale – pana in prezent, peste 50 de tone de produse de igiena personala si a casei au fost directionate catre personalul medical si catre persoanele aflate in carantina sau in izolare la domiciliu. De altfel, P&G colaboreaza indeaproape cu Crucea Rosie Romana, pentru a identifica si alte actiuni prin care poate sustine comunitatile locale.

“In aceste momente grele, care afecteaza fiecare aspect al vietilor noastre, P&G si brandurile sale isi unesc eforturile cu Crucea Rosie Romana, pentru a actiona ca o forta a binelui in sprijinul comunitatilor. Grija pentru cei care au grija de noi si pentru cei care au nevoie de ajutorul nostru este o prioritate,” a declarat Antoine Brun, Vicepresedinte P&G South East Europe.
“Multumim partenerului nostru traditional P&G, care a venit in sprijinul Crucii Rosii Romane cu materiale de igiena inca din primul moment al declansarii crizei. Este o contributie semnificativa, care a permis organizatiei noastre sa intervina intr-un timp foarte scurt pentru ajutorarea persoanelor vulnerabile aflate in izolare sau a persoanelor aflate in centrele de carantina. Sprijinul financiar oferit de P&G este deopotriva esential in aceste momente, cand eforturile noastre sunt directionate catre asigurarea de echipamente medicale unitatilor sanitare, care lupta in fiecare moment pentru salvarea de vieti omenesti,” a declarat Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Rosie Romana.  

Aceste eforturi locale sunt complementare actiunilor P&G in curs de desfasurare la nivel global. Inca de la inceputul raspandirii virusului, P&G colaboreaza cu organizatiile si partenerii pe termen lung, pentru a intelege modul in care poate oferi ajutor comunitatilor, agentiilor de intrajutorare si persoanelor afectate de aceasta situatie. Pe 27 martie 2020, compania Procter & Gamble (NYSE: PG) a anuntat donatii in valoare de 15 milioane USD, sub forma de produse de igiena si ingrijire personala, produse de uz casnic si igienizante pentru personalul din prima line de actiune si familiile afectate. Ca parte a acestor eforturi, P&G Europa a facut o donatie de 1 milion USD catre Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie, pentru a asigura accesul la servicii si produse medicale si educatie despre igiena comunitatilor vulnerabile din Europa.
Nu putem spune cum si cand se va termina aceasta criza, dar suntem dedicati pentru a fi parte din solutie. Am mobilizat toate capabilitatile P&G si ale partenerilor nostri, pentru a ajuta in aceste momente si a fi alaturi de angajati, consumatori si comunitati.

 

10 aprilie 2020: Crucea Rosie Romana si Rompetrol vor achizitiona o unitate mobila de terapie intensiva

KMG International, sub brandul Rompetrol, va achizitiona in parteneriat cu Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania o unitate mobila de terapie intensiva cu 12 paturi, in valoare de 264.930 USD, ce va fi donata Departamentului pentru Situatii de Urgenta (IGSU), ca parte a rezervei strategice pentru protectie civila, urmand a fi utilizata pe durata pandemiei pentru asigurarea suportului rapid acolo unde va fi cea mai mare nevoie.
Pentru achizitia unitatii mobile de terapie intensive, KMG International contribuie cu 200.000 USD, iar diferenta va fi asigurata de Crucea Rosie Romana din fonduri colectate in cadrul campaniei Romania Salveaza Romania.
Contributia KMG International pentru acest proiect ridica sprijinul total acordat de companie in lupta impotriva pandemiei de coronavirus la peste 400,000 USD.
Suntem alaturi de societatea civila si autoritati in demersul lor; solidaritatea si responsabilitatea sociala sunt esentiale, dar in situatii de criza acestea sunt vitale. De aceea Grupul a alocat resurse pentru gestionarea pandemiei atat in Romania, cat si in alte tari unde avem operatiuni - Republica Moldova si Bulgaria” – Alexey Golovin, director departament juridic si afaceri corporative al KMG International.

Aceasta unitate mobila cu 12 paturi poate fi folosita oriunde in tara pe durata pandemiei, dar si ulterior in situatii de calamitati sau dezastre, si are ca scop cresterea capacitatii spitalelor de ingrijire a pacientilor la standard inalte.
“Suntem bucurosi ca mesajul nostru legat de necesitatea de a avea 4 unitati de terapie mobila a fost atat de repede urmat de un raspuns afirmativ din partea Rompetrol si Crucea Rosie. Asa cum am mentionat in nenumarate ocazii, doar o pregatire complexa, din care face parte si existenta unor astfel de unitati mobile, ne poate ajuta sa putem raspunde adecvat in astfel de situatii de urgenta majora. Va multumim tuturor pentru mobilizare si pentru toata sustinerea aratata in aceste zile colegilor nostri. Gandurile si energia voastra pozitiva ne dau puterea sa mergem mai departe si sa ajutam fiecare pacient”, a adaugat dr Raed Arafat, sef al Departamentului pentru Situatii de Urgenta.
„Multumim Rompetrol pentru sustinerea acestei initiative de a achizitiona o unitate mobila ATI, ce va da mai multa speranta persoanelor afectate de infectia SARS-CoV2. Suntem recunoscatori tuturor donatorilor, persoane fizice sau juridice, care au dat dovada de responsabilitate si solidaritate in aceasta perioada de criza. Bunatatea si solidaritatea ne fac mai puternici“- Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Rosie Romana.
KMG International prin parteneriatele sale cu Fundatia pentru SMURD si Asociatia Daruieste Aripi sprijina comunitatile din Constanta, Prahova si Bucuresti in gestionarea pandemiei de covid-19, prin donatia de carburant pentru Serviciul de Ambulanta, achizitia de consumabile medicale (masti, manusi), aparatura medicala, reactivi pentru determinarea tipului de virus (analiza genomului pentru identificarea specificitatii nationale si a potentialelor mutatii genetice, de catre Institutul Cantacuzino).

Despre KMG International
KMG International este un investitor important in economia romaneasca, fiind in acelasi timp un cetatean corporativ responsabil, cu proiecte ce depasesc 10 milioane USD in ultimii 12 ani, in domeniile sanatate, protectia mediului, cultura, sport. Dintre acestea mentionam sprijinul pentru Fundatia pentru SMURD, Gala Societatii Civile, Festivalul si Concursul International George Enescu, dar si peste 100 de proiecte comunitare la nivel national de reabilitare si dotare cu echipamente a unitatilor medicale.
Valoarea totala a investitiilor realizate de catre KMG International in Romania se ridica la 4 miliarde de dolari in vreme ce nivelul contributiilor la bugetul de stat al Romaniei s-a ridicat la peste 17.5 miliarde de dolari in perioada 2007-2019.

 

8 aprilie 2020: Echipa executiva Saint-Gobain, solidara in lupta impotriva COVID-19

Echipa executiva Saint-Gobain Romania, formata din 15 membri, inclusiv liderii din fabricile regionale, a decis sa isi reduca salariul lunii aprilie pana la nivelul echivalent somajului tehnic de 75%. De asemenea, echipa executiva a decis sa doneze suma echivalenta a 25% din salariul net corespunzator lunii aprilie catre Crucea Rosie Romana, contribuind astfel activ la demersul colectiv al companiei de a oferi cadrelor medicale si spitalelor din Romania echipamentele si aparatura necesara de care au mare nevoie in aceasta perioada. Acesta initiativa intareste inca o data faptul ca angajatii companiei se raliaza la valorile fundamentale ale acesteia, printre care solidaritatea ocupa un loc de cinste.
Despre Saint-Gobain
Cu o vasta experienta si capacitate de inovare, Saint-Gobain, lider mondial in domeniul habitatului si al materialelor de constructii, creeaza, produce si distribuie materiale si solutii care contribuie la bunastarea si viitorul fiecaruia dintre noi.  Acestea pot fi gasite pretutindeni, in locurile in care traim si in viata de zi cu zi: in cladiri, transporturi, infrastructura si in multe aplicatii industriale. Ele ofera confort, performanta si siguranta, abordand provocarile legate de constructie durabila, de eficienta utilizarii resurselor si de schimbarile climatice. Cu vanzari de 42,6 miliarde de euro in 2019, Saint-Gobain opereaza in 68 de tari si are peste 170.000 de angajati.
In Romania, Saint-Gobain furnizeaza produse si solutii din gamele Abrasives, Brodrene Dahl, Building Glass, Pietta Glass Working, Sekurit, ISOVER, PAM, Rigips si Weber, cu aproximativ 1800 de angajati si opereaza 22 de linii de productie in 13 situri industriale situate in Branesti, Calarasi, Ploiesti, Satu-Mare, Tulcea, Turda, Suceava si Valenii de Munte.

6 aprilie 2020: Sphera Franchise Group doneaza 100.000 de euro catre Crucea Rosie Romana

Sphera Franchise Group anunta o donatie de 100.000 de EUR catre organizatia Crucea Rosie Romana in vederea achizitionarii de echipament medical constand in ventilatoare pentru pacientii diagnosticati pozitiv si echipament de protectie pentru cadrele medicale din sectorul public, necesare in contextul amenintarii virusului COVID 19, in Romania.
Donatia are ca scop achizitionarea imediata a resurselor critic necesare pentru comunitatea medicala. Echipamentul va fi folosit pentru a asigura siguranta cadrelor medicale si tratamentului pacientilor diagnosticati cu COVID 19.
Aceste masuri vin sa sustina initiativele Crucii Rosii Romane in lupta impotriva raspandirii noului coronavirus, in Romania.
In plus, Sphera Franchise Group a decis sa asigure zilnic masa pentru angajatii Directiei Publice de Sanatate, din Bucuresti, prin intermediul brandurilor KFC si Pizza Hut. Prin urmare, compania cauta sa ofere suport persoanelor aflate in prima linie in contextul situatiei de urgenta, atat cat este nevoie, pe toata durata instituirii starii de urgenta.
De asemenea, in urma inchiderii majoritatii restaurantelor din portofoliu, Sphera Franchise Group a decis redirectionarea unei cantitati din materialele alimentare din stoc catre diferite organizatii din Bucuresti si din tara care sustin persoanele ce provin din medii dezavantajate. In vremuri dificile, este necesar ca atentia sa fie indreptata si catre aceste categorii vulnerabile care sunt supuse contaminarii cu virusul, nu au sustinere si le lipsesc nevoile de baza, printre care si mancarea. Pana in prezent, Sphera a donat produse alimentare catre urmatoarele ONG-uri: Caritas Bucuresti, Organizatia Umanitara Concordia, SOS Satele Copiilor, Fundatia Touch Romania, Bucuria Darului Brasov, Parohia Sfanta Elena, proiectul Oamenii Strazii, Federatia Caritas Timisoara.
“Este momentul in care trebuie sa ne unim fortele pentru a sustine sistemul de sanatate si comunitatile in contextul pandemiei de coronavirus. Chiar daca, la nivel de business, trecem printr-o perioada plina de provocari prin inchiderea multor restaurante din portofoliul Grupului, ne propunem sa contribuim cu toate mijloacele pe care le avem la dispozitie. Suntem increzatori ca organizatiile cu care colaboram au masurile si cunostintele necesare sa foloseasca cel mai eficient suportul venit din partea noastra. Avand in vedere continuarea activitatii pentru o parte dintre restaurantele KFC si Pizza Hut prin sistemul de livrare, am luat toate masurile necesare pentru a intari si spori masurile si procedurile de siguranta deja existente in cadrul unitatilor pe care le detinem. Scopul nostru este acela de a proteja angajatii si consumatorii astfel incat, acestia sa aiba acces la produse de calitate pentru livrarea la domiciliu, asa cum recomanda autoritatile pentru moment”, declara Georgios ARGENTOPOULOS, Chief Executive Officer Sphera Franchise Group.
Despre Sphera Franchise Group S.A.
Sphera Franchise Group S.A. este cel mai mare grup din industria de food service din Romania ce opereaza in sistem de franciza brandurile KFC, Pizza Hut, Pizza Hut Delivery si Taco Bell in Romania, si brandul KFC in Moldova si Italia.

 

6 aprilie 2020: Ford Trucks, alaturi de Crucea Rosie Romana

In contextul in care traversam o perioada cu mari provocari pentru siguranta noastra si a celor din jur, Cefin Trucks se implica in societate, alaturandu-se actiunilor Societatii Nationale Crucea Rosie din Romania. Noul Ford F-MAX va fi astfel transportator al donatiilor primite de Crucea Rosie si distribuite catre principalele spitale si centre ce au mare nevoie de ele. Credem cu putere in rolul social al companiilor, si in masura in care putem, ne vom implica in continuare in astfel de proiecte.
Impreuna mergem mai departe, oricat de grele ar fi drumurile!
Despre Cefin Trucks:
Compania activeaza de peste 20 de ani in sectorul auto, ca furnizor de produse si servicii integrate pentru lumea transportatorilor profesionisti, fiind cunoscuta ca unul dintre cei mai mari distribuitori de vehicule comerciale din Romania. In decembrie 2016, Cefin Trucks a fost numit unicul importator si distribuitor in Romania al Ford Trucks si din mai 2017 a inceput activitatea din acest nou rol.
Serviciile companiei, atat de service cat si vanzari, sunt in continuare la dispozitie in conditiile programului zilnic cunoscut. Asiguram prevederea tuturor masurilor de siguranta pentru clienti si angajati.  Ford Trucks furnizeaza vehicule comerciale pentru curatenia orasului, constructii si transporturi, contribuind astfel la sustinerea acestor activitati esentiale pentru societate in aceste momente.

 

6 aprilie 2020: Grupul Novartis in Romania sustine cu aproximativ 380.000 USD Crucea Rosie Romana

In contextul raspandirii globale COVID-19, Grupul Novartis in Romania (diviziile Novartis Pharma, Novartis Oncology si Sandoz) anunta  ca va sustine cu aproximativ 380.000 USD (1.700.000 RON) Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania, pentru a contribui la instituirea unui fond de urgenta de echipamente de protectie, materiale, bunuri si alte echipamente medicale, necesare in acest moment pentru siguranta personalului medical din tara si pentru tratarea cazurilor confirmate de COVID-19. Autoritatile din sistemul sanitar din Romania vor coordona alocarea resurselor catre spitalele care au cea mai mare nevoie. Crucea Rosie din Romania este membra a Miscarii Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie si isi desfasoara activitatea ca organizatie de ajutor umanitar, auxiliara autoritatilor publice.
Separat de sprijinul pe care il ofera Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania, Grupul Novartis in Romania sustine cu o suma totala de  50.000 USD (220.000 RON), cinci spitale din Bucuresi, Cluj Napoca, Iasi, Ploiesti si Targu Mures pentru a raspunde nevoilor urgente pe care acestea le-au semnalat. Aceste nevoi au aparut in contextul COVID-19 si sunt legate de achizitia de echipamente de protectie, materiale, bunuri si alte echipamente medicale.

„Multumim Grupului Novartis in Romania pentru acest gest important de solidaritate. Ne bucuram ca in aceste momente dificile partenerii nostri dau dovada de unitate, de implicare si mai ales de umanitate. Doar impreuna vom infrange acest virus!", a declarat Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Rosie Romana.

Grupul Novartis in Romania doneaza 100.000 de doze de azitromicina 250 mg, produsa de Sandoz, Institutului National de Boli Infectioase – Prof. Dr. Matei Bals si retelei nationale de spitale de prima linie in lupta impotriva COVID-19, pentru a sprijini tratamentul pacientilor cu COVID-19. Azitromicina este un medicament recomandat de Organizatia Mondiala a Sanatatii si face parte din unele combinatii terapeutice care, in alte state, s-au dovedit a fi eficiente in tratamentele pentru COVID-19. Aceasta donatie este posibila cu sprijinul unitatii de productie de la Targu Mures, unde acest medicament este fabricat pentru Romania, pentru alte 60 de tari din Europa, America de Nord si altele. Sprijinul pe care Grupul Novartis il acorda in Romania este finantat din fondul global Novartis COVID-19 Response Fund. Prin acest fond, la nivel global, compania ofera subventii pentru a sprijini initiative din domeniul sanatatii publice, concepute pentru a ajuta comunitatile sa gestioneze provocarile pe care le ridica aceasta pandemie.
„Ma bucur ca, impreuna cu domnul profesor Alexandru Rafila, am reusit sa obtinem, prin donatie, aceasta cantitate de medicamente esentiale in spitalele de boli infectioase si in alte unitati medicale care trateaza pacienti cu COVID-19.

Ne confruntam, in prezent, cu o nevoie continua si in permanenta crestere de resurse pentru tratamentul adecvat al pacientilor spitalizati cu COVID-19. Apreciem gestul si mobilizarea grupului Novartis/Sandoz de a sustine, prin aceasta donatie, tratamentul a 5.000 de pacienti cu boli cronice asociate COVID-19, care necesita azitromicina in combinatii terapeutice care au dat deja rezultate”, a declarat domnul Profesor Dr. Adrian Streinu-Cercel, Directorul Institutului National de Boli Infectioase Matei Bals.
„Continuam sa ne respectam angajamentul de a sprijini sistemul de sanatate, autoritatile si pacientii din Romania. Ne alaturam efortului comun si oferim sprijin suplimentar pentru a ajuta autoritatile romane sa acopere nevoi urgente si de baza, pentru mentinerea sigurantei personalului medical din tara si pentru tratarea pacientilor”, a completat Eugen Grecu, Country President al Grupului Novartis in Romania.
Sprijinul Grupului Novartis in Romania face parte dintr-o serie de masuri si initiative ale companiei pentru a asigura mentinerea sanatatii si sigurantei angajatilor, cadrelor medicale si pacientilor, precum si pentru a livra, fara intreruperi, medicamente catre pacienti. Unele dintre aceste masuri presupun ca majoritatea angajatilor lucreaza de acasa cel putin pana pe data de 1 mai 2020. Intre timp, unitatea de productie Sandoz Targu Mures lucreaza 24/7 pentru a asigura cantitatea necesara de medicamente. Aceaste initiative din Romania sunt parte a unui amplu program global de raspuns la situatia creata de pandemia COVID-19. Acest program include masuri pentru protejarea si sprijinul angajatilor si pacientilor, eforturi de colaborare pentru descoperirea de medicamente, sustinerea de studii clinice pentru medicamentele deja existente in portofoliul Novartis, precum si angajamentul Sandoz de a pastra pretul stabil pentru o serie de medicamente esentiale care pot ajuta in tratamentul COVID-19.

Despre Grupul Novartis in Romania
Novartis reinventeaza medicina pentru a imbunatati si a extinde viata oamenilor. In calitate de companie farmaceutica globala de top, Novartis foloseste inovatia stiintifica si tehnologia digitala pentru a crea tratamente transformationale in domeniile medicale care au multa nevoie. In Romania, Grupul Novartis, prin cele trei divizii ale sale – Novartis Pharma, Novartis Oncology si Sandoz – este o companie farmaceutica de top, cu peste 650 de angajati dedicati sustinerii sistemului de sanatate din tara. Raportat la numarul de studii clinice initiate in ultima decada in Romania, Grupul Novartis Romania este compania numarul 1 in topul companiilor care investesc in cercetare si dezvoltare. Fabrica din Targu Mures produce medicamente pentru Romania si pentru alte 60 de tari din Europa, America de Nord si altele. Compania are un portofoliu vast de medicamente inovatoare, generice si biosimilare, care acopera arii precum oncologie, boli cardiovasculare, imunologie, dermatologie, neurologie, oftalmologie, boli respiratorii si altele.
Novartis Grup este prezent in Romania prin 3 entitati juridice: Novartis Pharma Service Romania SRL (care include diviziile de pharma si oncologie), Sandoz Pharma Service SRL si Sandoz SRL.

6 aprilie 2020: Cumpăna 1993 a donat 7 dozatoare pentru purificare a apei potabile

La solicitarea Crucii Roșii Române, Cumpana 1993 a donat Institutului Marius Nasta din București, șapte dozatoare pentru purificare a apei potabile, aparate care vor rămâne Institutului.
"Suntem bucuroși să putem fi alaturi cadrelor medicale în aceste clipe. Le suntem recunoscători pentru toate eforturile depuse!", au declarat reprezentanții Cumpăna România.

Crucea Rosie Română multumeste companiei Cumpăna 1993 pentru răspunsul prompt și pentru sprijinul oferit cadrelor medicale aflate în prima linie de salvare a persoanelor afectate COVID.

 

3 aprilie 2020: PepsiCo România vine în sprijinul cadrelor medicale și donează produse către Crucea Roșie Română

PepsiCo România vine în sprijinul cadrelor medicale și donează produse către Crucea Roșie Română
PepsiCo Romania, jucator de top pe piata romaneasca de bauturi racoritoare si snacksuri, sustine cadrele medicale, aflate in prima linie, in contextul combaterii pandemiei de coronavirus, printr-un parteneriat cu organizatia Crucea Rosie Romana, prin care doneaza produse in valoare totala de 200.000 de lei, pentru a fi distribuite spitalelor.
Initiativa vine in continuarea demersurilor proprii realizate de PepsiCo, inca de la debutul starii de urgenta. Astfel, compania a trimis produse pentru cadrele medicale din 11 spitale din Bucuresti si din tara, folosind canalele proprii de distributie. Pentru a putea veni in sprijinul cat mai multor medici si cadre medicale care duc zi de zi lupta cu COVID-19, PepsiCo a decis partenerierea cu organizatia Crucea Rosie Romana, asigurandu-se astfel ca donatiile ajung la spitalele din intreaga tara.
„Vrem sa venim in sprijinul cadrelor medicale din prima linie, care muncesc neintrerupt pentru controlarea si combaterea efectelor acestei situatii exceptionale, donand produse alimentare prin intermediul organizatiei Crucea Rosie Romana. Ne bucuram ca putem duce sprijinul nostru la o scara si mai mare prin intermediul Crucii Rosii Romane si vom continua sa sustinem sistemul sanitar cu donatii in produse, atat timp cat va fi necesar, folosindu-ne si de canalele proprii de distributie, asa cum am facut de la inceputul starii de urgenta”, a declarat Adrian Lacatus, GM Commercial Senior Director PepsiCo pentru regiunea Balcanii de Est.
„Multumim PepsiCo Romania pentru implicare si ne bucuram sa primim ajutor pentru sustinerea cadrelor medicale, care au nevoie de tot suportul nostru. Suntem siguri ca impreuna vom reusi sa depasim aceasta perioada dificila si suntem recunoscatori ca putem conta pe sprijinul atator companii pentru a ajuta acolo unde este cel mai mult nevoie”, au declarat  Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Rosie Romana.

 

3 aprilie 2020: Orange sustine comunitatea prin conectivitate si echipamente pentru spitalele din prima linie

Zilele acestea, cand fiecare gest conteaza, solidaritatea, responsabilitatea si grija pentru comunitate sunt esentiale. Inca de la inceput, actiunile Orange s-au concentrat pe asigurarea continuitatii serviciilor, oferirea de conectivitate neintrerupta clientilor si protejarea tuturor angajatilor sai, fara de care furnizarea acestor servicii nu ar fi fost posibila.
In egala masura, eforturile companiei se indreapta catre sustinerea comunitatii, pentru care sanatatea, educatia si conectivitatea sunt vitale.
Orange Romania, alaturi de Fundatia Orange, continua sa sprijine comunitatile si societatea romaneasca. Astfel, Fundatia Orange se implica in lupta impotriva noului coronavirus prin alocarea sumei de 400.000 EUR catre Crucea Rosie Romana. Suma va fi folosita pentru dotarea sectiilor de ATI cu aparate de ventilatie artificiala pentru spitale publice din tara, precum si pentru achizitionarea de echipamente de protectie.
„Este randul nostru sa avem grija de cei care acum duc pe umerii lor o presiune imensa, responsabilitati cu impact uman si economic major. Pentru acest motiv, consideram ca este datoria noastra, a tuturor, sa sprijinim cadrele medicale in eforturile lor si sa le usuram misiunea de a face Romania bine. Actiunile de sprijin anuntate astazi de Orange si Fundatia Orange vizeaza in mod direct sectorul medical, insa au ecou in intreaga comunitate. Aparatura medicala este instrumentala medicilor, insa vitala pacientilor. Momentele dificile le depasim mai usor impreuna, de aceea, fiecare gest conteaza.” a declarat Liudmila Climoc, Chief Executive Officer al Orange Romania.


2 aprilie 2020: Compania Arctic continua sa sustina lupta impotriva Coronavirus si doneaza produse electrocasnice in valoare de 1,4 milioane RON pentru spitalele din Romania

Compania Arctic, liderul pietei de electrocasnice din Romania, continua sa sprijine efortul echipelor medicale in lupta impotriva crizei generate de Coronavirus si doneaza produse electrocasnice Beko in valoare de piata de 1,4 milioane RON pentru cadrele medicale si pentru spitalele din Romania.
Donatia face parte dintr-o campanie ampla derulata de brandul Beko la nivel global, care prin indemnul #StayhomelikeaPro sustine echipele de medici in eforturile lor pentru prevenirea si controlul raspandirii acestui virus.
Alocarea produselor se face in parteneriat cu Federatia Solidaritatea Sanitara din Romania, Crucea Rosie Romana si Asociatia Zi de Bine, pentru a acoperi nevoile cat mai multor spitale si cat mai multor comunitati. Prin distribuirea a peste 1.150 de electrocasnice Beko – frigidere, masini de spalat, uscatoare, cuptoare cu microunde, filtre de cafea, fierbatoare, compania Arctic contribuie la dotarea a peste 90 de spitale si servicii de ambulanta cu produse necesare personalului medical si pacientilor in lupta cu acest virus.
Aceasta nu este prima donatie facuta de companie. In baza colaborarii cu Crucea Rosie Romana, compania Arctic a mai donat o serie de electrocasnice mari catre spitalele din tara.
“Credem in solidaritate si responsabilitate, de aceea, in aceste momente imprevizibile este important sa actionam imediat si sa ajutam comunitatea din care facem parte. Asa cum la nivel global Beko este partenerul principal al unuia dintre cele mai indragite cluburi de fotbal, FC Barcelona, in Romania sustinem cea mai mare echipa de eroi, aceea formata din cadrele medicale care zilnic isi depasesc limitele in munca pe care o indeplinesc. Gandurile noastre se indreapta catre toti cei care duc aceasta lupta, catre personalul medical si catre cei din institutiile statului care se straduiesc sa aiba grija de noi”, a declarat Murat Büyükerk, Chief Executive Officer Arctic.
Transportul produselor s-a facut in conditii depline de siguranta, folosindu-se masini igienizate, iar soferii care au operat aceste transporturi au fost echipati, la randul lor, cu manusi si masti de protectie, pe toata durata acestei actiuni.

31 martie 2020: Timisoreana da startul intiativei nationale de strangere de fonduri #separatidarimpreuna, alaturi de Crucea Rosie Romana

Ca parte a initiativei nationale de strangere de fonduri #separatidarimpreuna, menita sa sprijine necesitatile urgente ale sistemului medical din Romania in lupta impotriva Coronavirus, Timisoreana face primul pas si doneaza 1.000.000 de lei catre Crucea Rosie Romana pentru achizitionarea de echipamente urgente si necesare pentru spitalele din Romania.

Traim cu totii vremuri cu adevarat unice, cu multe necunoscute si multe temeri, insa acum este nevoie sa fim alaturi unii de ceilalti, chiar daca trebuie sa pastram distanta sociala. Este nevoie de multa empatie, de umanitate, de solidaritate si tocmai de aceea, Timisoreana a lansat aceasta initiativa de strangere de fonduri #separatidarimpreuna, alaturi de Crucea Rosie Romana.  
Toti romanii care doresc sa ii ajute pe semenii care au nevoie se pot alatura initiativei donand echivalentul a 2 euro prin SMS la numarul 8827, cu textul: DONEZ.
Crucea Rosie va folosi aceste donatii pentru achizitionarea de echipamente urgente si extrem de necesare spitalelor din Romania, acolo unde sunt tratati romanii afectati de noul tip de Coronavirus.

„Romania si romanii au nevoie unii de altii acum, mai mult ca oricand. Suntem cu totii parte din aceeasi umanitate si este datoria noastra, a tuturor, sa ne implicam activ. De 300 de ani, Timisoreana face parte din viata romanilor, si ne dorim sa le fim alaturi si in aceste momente. Chiar daca in aceasta perioada suntem separati, putem fi impreuna. Este nevoie de sprijinul, mai mic sau mai mare, al cat mai multora dintre noi, deoarece  oricine poate ajuta in demersul #separatidarimpreuna. Este o bucurie pentru noi sa vedem ca initiativa a fost sustinuta imediat de partenerii nostri de la Crucea Rosie Romana si le multumim tuturor partenerilor care se vor alatura in continuare”, a declarat Dragos Constantinescu – Presedinte Ursus Breweries, detinatoarea marcii Timisoreana.

„Ne bucuram ca impreuna cu Timisoreana am demarat aceasta initiativa comuna de a oferi inca un sprijin tuturor romanilor afectati si adevaratilor eroi din sistemul medical care lupta in fiecare moment pentru salvarea de vieti omenesti.  Eforturile personalului medical roman sunt uriase, asa ca este esential ca in aceasta perioada sa fim cat mai multi, uniti si alaturi de ei, pentru ca doar impreuna putem sa depasim aceste momente dificile” a completat Ioan Silviu Lefter, Director General, Crucea Rosie Romana.

Orchestra Romana de Tineret, Casa de productie muzicala HaHaHa Production sunt primii care se alatura initiativei  #separatidarimpreuna si Antena 1, Digi 24, Kanal D si Pro TV sunt partenerii media.

Toti cei care vor sa fie impreuna cu noi si sa se alature initiativei gasesc informatiile despre strangerea de fonduri pe platforma dedicata acesteia – www.separatidarimpreuna.ro si pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/BereTimisoreana , care vor fi actualizate constant cu informatii despre evolutia donatiilor si a initiativei.

30 martie 2020: Sphera Franchise Group doneaza 100.000 de euro catre organizatia Crucea Rosie Romana in vederea achizitionarii de echipament medical, in lupta impotriva COVID 19

Sphera Franchise Group anunta o donatie de 100.000 de EUR catre organizatia Crucea Rosie Romana in vederea achizitionarii de echipament medical constand in ventilatoare pentru pacientii diagnosticati pozitiv si echipament de protectie pentru cadrele medicale din sectorul public, necesare in contextul amenintarii virusului COVID 19, in Romania.
Donatia are ca scop achizitionarea imediata a resurselor critic necesare pentru comunitatea medicala. Echipamentul va fi folosit pentru a asigura siguranta cadrelor medicale si tratamentului pacientilor diagnosticati cu COVID 19.
Aceste masuri vin sa sustina initiativele Crucii Rosii Romane in lupta impotriva raspandirii noului coronavirus, in Romania.
In plus, Sphera Franchise Group a decis sa asigure zilnic masa pentru angajatii Directiei Publice de Sanatate, din Bucuresti, prin intermediul brandurilor KFC si Pizza Hut. Prin urmare, compania cauta sa ofere suport persoanelor aflate in prima linie in contextul situatiei de urgenta, atat cat este nevoie, pe toata durata instituirii starii de urgenta.
De asemenea, in urma inchiderii majoritatii restaurantelor din portofoliu, Sphera Franchise Group a decis redirectionarea unei cantitati din materialele alimentare din stoc catre diferite organizatii din Bucuresti si din tara care sustin persoanele ce provin din medii dezavantajate. In vremuri dificile, este necesar ca atentia sa fie indreptata si catre aceste categorii vulnerabile care sunt supuse contaminarii cu virusul, nu au sustinere si le lipsesc nevoile de baza, printre care si mancarea. Pana in prezent, Sphera a donat produse alimentare catre urmatoarele ONG-uri: Caritas Bucuresti, Organizatia Umanitara Concordia, SOS Satele Copiilor, Fundatia Touch Romania, Bucuria Darului Brasov, Parohia Sfanta Elena, proiectul Oamenii Strazii, Federatia Caritas Timisoara.

“Este momentul in care trebuie sa ne unim fortele pentru a sustine sistemul de sanatate si comunitatile in contextul pandemiei de coronavirus. Chiar daca, la nivel de business, trecem printr-o perioada plina de provocari prin inchiderea multor restaurante din portofoliul Grupului, ne propunem sa contribuim cu toate mijloacele pe care le avem la dispozitie. Suntem increzatori ca organizatiile cu care colaboram au masurile si cunostintele necesare sa foloseasca cel mai eficient suportul venit din partea noastra. Avand in vedere continuarea activitatii pentru o parte dintre restaurantele KFC si Pizza Hut prin sistemul de livrare, am luat toate masurile necesare pentru a intari si spori masurile si procedurile de siguranta deja existente in cadrul unitatilor pe care le detinem. Scopul nostru este acela de a proteja angajatii si consumatorii astfel incat, acestia sa aiba acces la produse de calitate pentru livrarea la domiciliu, asa cum recomanda autoritatile pentru moment”, declara Georgios ARGENTOPOULOS, Chief Executive Officer Sphera Franchise Group.

27 martie 2020: Sistemul Coca-Cola în Romania susține eforturile autorităților și donează bani pentru echipamente medicale, precum și băuturi pentru spitale și centre de carantină, în valoare totală de 200.000 de euro
Cele doua companii care reprezinta Sistemul Coca-Cola in Romania (Coca-Cola Romania si Coca-Cola HBC Romania) au donat 100.000 de euro Crucii Rosii Romane. Fondurile vor fi folosite de organizatia noastra pentru achizitionarea de echipamente medicale si  materiale necesare in aceasta perioada, pentru a preveni infectia cu Coronavirus: masti de protectie, sapun, dezinfectant de maini, servetele si alte produse de igiena. Acestea sunt destinate spitalelor si centrelor de carantina din tara.
Coca-Cola Romania si Coca-Cola HBC Romania au donat si o cantitate semnificativa de bauturi, in valoare de aproximativ 100.000 de euro. Produsele  acopera necesarul pentru o luna al spitalelor de boli infectioase din tara specializate in tratarea Covid-19 si al centrelor de carantina. Bauturile vor ajunge la personalul medical si auxiliar, pacienti si cei gazduiti in centrele de carantina cu sprijinul filialelor de Cruce Rosie din toata tara.
Contributia Sistemului Coca-Cola sustine eforturile autoritatilor romane de combatere a efectelor pandemiei COVID-19, ajutand misiunea personalului medical, aflat in prima linie a acestei lupte, precum si demersurile de prevenire a raspandirii bolii.
"Trecem printr-o perioada in care este mai important ca oricand sa ramanem uniti, solidari si implicati. Cei care lupta cu efectele acestei pandemii, de la autoritati, institutii, ONG-uri, voluntari si pacienti, pana la fiecare roman care se adapteaza unei situatii cu totul noi, toti au nevoie de tot sprijinul pe care-l putem oferi. Salutam eforturile tuturor celor implicati in aceasta lupta, fiecare initiativa care sustine aceste demersuri si ramanem alaturi de comunitatea din care facem parte, continuand sa ajutam intr-o perioada in care avem nevoie, mai mult ca oricand, sa putem conta unii pe ceilalti.”, au declarat reprezentantii Sistemului Coca-Cola in Romania.

27 martie 2020: Ford Trucks, alaturi de Societatea Nationala  Crucea Rosie Romania

In contextul in care traversam o perioada cu mari provocari pentru siguranta noastra si a celor din jur, Cefin Trucks se implica in societate, alaturandu-se actiunilor Societatii Nationale Crucea Rosie Romania. Noul Ford F-MAX va fi astfel transportator al donatiilor primite de Crucea Rosie si distribuite catre principalele spitale si centre ce au mare nevoie de ele. Credem cu putere in rolul social al companiilor, si in masura in care putem, ne vom implica in continuare in astfel de proiecte.
Impreuna mergem mai departe, oricat de grele ar fi drumurile!

Despre Cefin Trucks:
Compania activeaza de peste 20 de ani in sectorul auto, ca furnizor de produse si servicii integrate pentru lumea transportatorilor profesionisti, fiind cunoscuta ca unul dintre cei mai mari distribuitori de vehicule comerciale din Romania. In decembrie 2016, Cefin Trucks a fost numit unicul importator si distribuitor in Romania al Ford Trucks si din mai 2017 a inceput activitatea din acest nou rol. Serviciile companiei, atat de service cat si vanzari, sunt in continuare la dispozitie in conditiile programului zilnic cunoscut. Asiguram prevederea tuturor masurilor de siguranta pentru clienti si angajati.  Ford Trucks furnizeaza vehicule comerciale pentru curatenia orasului, constructii si transporturi, contribuind astfel la sustinerea acestor activitati esentiale pentru societate in aceste momente.

26 martie 2020: Mega Image sustine Crucea Rosie Romana in lupta impotriva pandemiei COVID-19 cu o donatie de 1.160.000 de lei pentru achizitia a 12 echipamente complete de ventilatie
Mega Image continuă implicarea în lupta împotriva pandemiei COVID-19 și susține sistemul medical printr-o donație de 1.160.000 de lei către Crucea Roșie Română pentru achiziția a 12 echipamente de ventilație medicală.
„Trecem printr-o perioadă cu numeroase provocări, în care, deși nu e ușor pentru nimeni, e important să rămânem solidari și să contăm unii pe alții. Noi, ca retailer, avem un rol crucial și o mare responsabilitate prin urmare, ne-am mobilizat, depunem eforturi uriașe și facem investiții pentru a rămâne în continuare un loc sigur pentru cumpărături. Ne dorim să sprijinim cât mai mult comunitatea și am decis să ne alăturăm misiunii Crucii Roșii Române printr-o donație care să acopere achiziția de sisteme complete de ventilație, atât de necesare pacienților aflați în stare gravă din cauza infectării cu COVID-19,”  afirmă Mircea Moga, CEO Mega Image.
Mega Image a luat decizia de a susține eforturile din prima linie de luptă a cadrelor medicale pentru protejarea vieții și însănătoșirea cetățenilor români infectați cu COVID-19, prin susținerea unităților sanitare cu 12 monitoare și ventilatoare medicale. Aceste vor și achiziționate de Crucea Roșie Română și  vor fi distribuite în funcție de necesitățile unităților sanitare și de recomandările Ministerul Sănătății.

25 martie 2020: Donatia OMV Petrom de 1 milion de euro a fost utilizata pentru achizitia a 10 echipamente si a 300 de kit-uri de testare pentru diagnosticare rapida Covid19
Crucea Rosie Romana cu sprijinul financiar al OMV Petrom a achizitionat 10 aparate de testare rapida COVID si 300 de kituri de testare. Aparatele au ajuns in tara si sunt in procedura de configurare. Acestea vor fi distribuite catre mai multe spitale din tara, in perioada imediat urmatoare, conform recomandarilor date de Ministerul Sanatatii,  singura autoritate care are o evidenta centralizata si actualizata la zi cu  necesarul spitalelor din Romania.
Aparatele de testare rapida sunt sisteme portabile complet automatizate, de generatie noua care utilizeaza tehnica RT-PCR in vederea detectarii genelor ce indica prezenta virusului SARS-COV-2.  Datorita tehnicii revolutionare, aparatele au un grad ridicat de precizie, elimina riscul de contaminare si reduce timpii de asteptare pentru obtinerea unui rezultat. Astfel de la 24 de h timpi de asteptare pe aparate clasice, la 40 de minute timp de asteptare pentru aflarea rezultatului unui test pe aparatele de testare rapida.
Procesul de testare implica: prelevarea mostrelor din tactul respirator superior care sunt apoi prelucrate intr-un singur recipient in vederea extragerii, amplificarii si analizarii acidului nucleic prezent pentru obtinerea unui rezultat concludent.
Fiecare kit de diagnosticare COV19 prin tehnica PCR, contine 24 de mostre, fiind dotat cu intreaga linie necesara testarii (reactivi, micropipeta, centrifuga, instrumente pentru prelevarea mostrelor si recipiente pentru stocarea acestora). Cele 300 de kituri achizitionate vor putea asigura testarea a  7 200 de persoane. Valoarea aparatelor si a kit-urilor aferente este de 1 200 000 euro.

 

24 martie 2020: Crucea Rosie Romana lanseaza campania nationala de strangere de fonduri “Romania salveaza Romania”
Crucea Rosie Romana lanseaza campania nationala de strangere de fonduri “Romania salveaza Romania” in cadrul careia se pot dona 2 euro prin numarul special de SMS 8827, valabil in toate retelele de telefonie mobila din tara, fara costuri suplimentare.
Donatii pot fi facute si prin intermediul site-ului Crucii Rosii Romane: www.crucearosie.ro sau direct in contul campaniei RO59BRDE410SV24517324100 (Lei), deschis la BRD Agentia Piata Romana.
Iuliana Tudor, jurnalist TVR, ambasador al Crucii Rosii Romane este  ambasadorul oficial al campaniei umanitare de strangere de fonduri “Romania salveaza Romania”.
“ In aceste vremuri incerte, stim sigur un lucru: bunatatea si solidaritatea ne fac mai puternici. Pandemia COVID19 este o urgenta de sanatate globala care afecteaza viata si programul zilnic al fiecarei persoane. Am credinta ca fiecare dintre noi poate ajuta la infrangerea acestui virus. Este timpul sa fim uniti, este timpul sa ne implicam. Salvarea vine de la noi. Romania salveaza Romania!”, a declarant Iuliana Tudor, ambasador al Crucii Rosii Romane.

De 144 de ani, Crucea Rosie Romana a fost alaturi de populatie, in prima linie a asistentei umanitare, in cele mai dificile perioade – inclusiv doua razboaie mondiale. Pandemia coronavirus de acum nu face exceptie. Incercam prin toate mijloacele sa venim in ajutorul tuturor categoriilor sociale afectate de pandemie. Avem nevoie de ajutorul tuturor celor care pot sustine actiunile noastre umanitare.
“Prin contributia tuturor, vom putea ajuta unitatile sanitare si vom sprijini cat mai multe persoane vulnerabile care se confrunta cu dificultati materiale severe si fac fata cu greu acestei perioade de stres. Este momentul sa ne implicam si sa fim responsabili pentru viitorul acestei tari. Romania salveaza Romania”, a declarat  Ioan Silviu Lefter, director general  Crucea Rosie Romana.
Donatiile colectate vor fi utilizate pentru:
•    Dotarea unitatilor sanitare de pe intreg teritoriul Romaniei cu aparatura medicala si materiale de stricta necesitate in tratarea persoanelor infectate COVID-19
•    Ajutor cu materiale de protectie pentru personalul angajat din institutiile care asigura permanenta  in cadrul institutiilor din subordinea MAI, MAPN, MS.
•    Ajutor cu pachete alimentare si pachete igienice pentru persoanele vulnerabile aflate in izolare la domiciliu, in limita resurselor disponibile, si in stransa legatura cu autoritatile locale.
•    Ajutor pentru centrele de carantina din tara, in limita resurselor disponibile, si in stransa legatura cu autoritatile locale.

 

24 martie 2020: Fundația Globalworth donează 200.000 de euro pentru a ajuta în lupta împotriva COVID-19
Fundația Globalworth a donat 200.000 de euro Crucii Roșii Române pentru necesare medicale și oferirea sprijinului logistic, uman și material pentru consolidarea răspunsului țării noastre la amenințarea cu noul coronavirus (COVID-19).Materialele achiziționate în urma donației vor ajunge la Institutul Național „Prof. Matei Balș”, cea mai mare instituție medicală pentru boli infecțioase și prima pe linie în situația de urgență COVID-19. Fondurile substanțiale oferite vor ajuta la achiziționarea de materiale de strictă necesitate cum ar fi: ventilatoare medicale destinate terapiei intensive, flacoane de dezinfectant, costume de protecție, ochelari de protecție, măști sanitare de unică folosință sau mănuși de protecție.
Ajutorul vine în continuarea campaniei de informare a populatiei pentru limitarea răspândirii pe teritoriul României a noului coronavirus, SARS-CoV-2, care declanșează COVID-19, desfășurate de Crucea Roșie Română la nivel național.
„Grija pentru oameni a fost de la bun început una dintre principalele priorități ale Fundației Globalworth, iar acum este nevoie de noi mai mult decât oricând. Noua formă de coronavirus a ajuns și în România și riscă să ne afecteze pe toți: de la cunoscuți, la familie, colegi sau prieteni. Este esențial să ascultăm toate sfaturile comunicate de instituțiile autorizate și, poate cel mai important, să fim solidari. Este momentul să ne unim forțele și să acționăm cât mai repede în punctele de maximă urgență, iar Crucea Roșie are un plan clar în acest sens. Ne dorim să îi sprijinăm în această miză comună, iar împreună avem toată încredere că vom reuși să limităm efectele negative asupra comunităților noastre din România și din Polonia și asupra întregii societăți în care trăim”, a declarat Georgiana Iliescu, Director Executiv al Fundației Globalworth.
Intervenția Fundației Globalworth pentru susținerea eforturilor Crucea Roșie Română  are ca prim obiectiv reducerea efectelor secundare asupra sănătății și a sistemului social, a mijloacelor de trai și a bunăstării populației. Contribuția este menită să promoveze implicarea comunitară eficientă și încurajarea unor schimbări de comportament atât în cadrul comunității de business, cât și în afara acesteia.


24 martie 2020: Grupul NEPI Rockcastle sprijină lupta împotriva Covid19 și donează 150.000 de euro Societăților Naționale de Cruce Roșie din Europa Centrală și de Est


NEPI Rockcastle, principalul investitor si dezvoltator de proprietati comerciale din Europa Centrala si de Est, sustine demersurile de preventie a raspandirii Covid19 si doneaza 150.000 de euro catre Federatia Internationala de Cruce Rosie si Semiluna Rosie – Regiunea Europa. Banii vor fi alocati in functie de nevoile medicale pentru achizitia de materiale si produse dezinfectante necesare combaterii raspandirii virusului, dar si pentru campanii de informare a populatiei.
Fondurile vor fi distribuite catre mai multe Societati Nationale de Crucea Rosie din Europa Centrala si de Est: Romania, Polonia, Serbia, Croatia, Cehia, Ungaria, Lituania, Slovenia si Slovacia. Sumele vor fi utilizate pentru produsele vitale in acest moment: masti de protectie, sapun, dezinfectant de maini, servetele si alte produse de igiena.
In plus, NEPI Rockcastle intentioneaza sa deruleze prin canalele online ale celor 19 centre comerciale din Romania si o campanie sustinuta de strangere de fonduri de la donatori individuali. Astfel, fiecare persoana care doreste sa contribuie o va putea face din confortul propriei locuinte, prin simpla accesare a site-urilor mall-urilor sau prin canalele sociale. Toate sumele colectate vor fi sprijini eforturile Crucii Rosii Romane in lupta impotriva raspandirii virusului.

 

19 martie 2020: Domestos sustine “Campania nationala de informare si preventie CORONAVIRUS” implementata de Crucea Rosie Româna cu o donatie de produse in valoare de peste 70,000 euro


Domestos a raspuns apelului Crucii Rosii Române, organizatie umanitara cu expertiza in prevenirea si combaterea imbolnavirilor, cu o donatie de produse de dezinfectie, igiena si igienizare, in valoare de peste 70,000 euro. Donatia vine in sustinerea campaniei nationale de informare si constientizare a populatiei pentru limitarea raspândirii pe teritoriul României a noului COVID-19, realizata in parteneriat cu Guvernul României si cu celelalte institutii ale statului implicate.
Produsele sunt distribuite in transe saptamânale. Prima transa a continut 5,000 de bucati Domestos dezinfectant pe baza de clor, 5,000 de bucati spray dezinfectant universal si 5,000 de sapunuri Dove. in urmatoarele 4 saptamâni vor fi donate produse Domestos, in sticle de 0,75l si de 1,25l.
Toate produsele donate sunt distribuite de Crucea Rosie Româna catre persoanele fara apartinatori, aflate in autoizolare sau izolare la domiciliu, in centre de plasament sau camine pentru batrâni, precum si familiilor nevoiase din zonele cele mai expuse la raspândirea virusului COVID-19, precum localitatile de frontiera. “In aceasta perioada, suntem cu totii mai constienti de nevoia unei igiene corespunzatoare si ne bucuram ca, impreuna cu Crucea Rosie Româna, putem ajuta la mentinerea igienei pentru a proteja sanatatea populatiei. stim de la medici ca preventia este esentiala, asa ca spalatul pe mâini si dezinfectarea suprafetelor trebuie sa devina un obicei. Acesta este un crez pe care il promovam zi de zi prin campania «Domestos sustine igiena in scoli», prin care construim sau renovam grupuri sanitare si oferim produse de dezinfectie”, a declarat Camelia Pop, Brand Manager Domestos & Savo Unilever South Central Europe.
Pâna acum, 20,000 de produse au ajuns la beneficiarii din intreaga tara, iar livrarea transelor urmatoare, insumând 15,000 de produse, va continua pâna pe 7 aprilie.

 

18 martie 2020: OMV Petrom sustine interventia Crucii Rosii Romane in pandemia COVID-19 cu o donatie de 1 milion de euro. Fondurile vor fi folosite pentru achizitia de echipamente de testare pentru diagnosticare rapida COVID19.

„In perioade dificile, cum este cea prin care trecem acum, solidaritatea si responsabilitatea sunt cruciale. Cand distanta sociala devine o masura preventiva, trebuie sa ramanem impreuna prin alte mijloace. Iar solidaritatea este unul dintre ele”, a spus Christina Verchere, director general executiv si presedinte al Directoratului OMV Petrom.
Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania, organizatia umanitara cu expertiza in prevenirea si combaterea imbolnavirilor si interventia in situatie de dezastre, este in colaborare permanenta cu autoritatile centrale si locale si ofera sprijin logistic, uman si material pentru a consolida raspunsul tarii noastre la amenintarea cu noul coronavirus (COVID-19).
“Donatia OMV Petrom reprezinta o contributie substantiala pentru sistemul national de sanatate ceea ce va face posibila cresterea accesului persoanelor posibil infectate cu coronavirus la o testare rapida. Multumim conducerii OMV Petrom pentru implicare si pentru dovada de responsabilitate sociala in aceste vremuri dificile pentru tara noastra”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Rosii Romane.
 
Mandatul Crucii Rosii Romane, in pandemia CODIV19, este de a asista persoanele fara apartinatori, aflate in autoizolare sau izolare, cu produse alimentare de baza si pachete igienice, conform normelor si standardelor organizatiei in situatii de urgenta. Un pachet cu alimente de baza cantareste 12 kg, are valoarea de 90 de lei si asigura necesarul de hrana pentru o familie formata din 3 persoane, pe o perioada de 2 saptamani. Pachetul cu produse de igiena are valoarea de 60 de lei si contine atat produse de igiena personala cat si produse pentru igienizarea locuintelor.

Pentru persoanele aflate in spatii de carantina, Crucea Rosie Romana pune la dispozitia personalului calificat al autoritatilor locale, in limita stocurilor disponibile, materiale de prima necesitate dislocate din depozitele pentru situatii de urgenta ale organizatiei: apa, lenjerii, produse de igiena, produse de curatenie, materiale de informare etc.

 

14 martie 2020: Interventia Crucii Rosii Romane în pandemia COVID-19

Crucea Rosie Romana, organizatia umanitara cu expertiza în prevenirea si combaterea îmbolnavirilor si interventia în situatie de dezastre este în colaborare permanenta cu autoritatile centrale si locale si ofera sprijin logistic, uman si material pentru a consolida raspunsul tarii noastre la amenintarea cu noul coronavirus (COVID-19).
Astfel, în functie de solicitarile si nevoile locale, Crucea Rosie Romana asista persoanele fara apartinatori, aflate în autoizolare sau izolare cu produse alimentare de baza si pachete igienice, conform normelor si standardelor organizatiei în situatii de urgenta. Un pachet cu alimente de baza cantareste 12 kg, are valoarea de 90 de lei si asigura necesarul de hrana pentru o familie formata din 3 persoane, pe o perioada de 2 saptamani.  Pachetul cu produse de igiena are valoarea de 60 de lei si contine atat produse de igiena personala cat si produse pentru igienizarea locuintelor.

Pentru persoanele aflate în spatii de carantina, Crucea Rosie Romana pune la dispozitia personalului calificat al autoritatilor locale materiale de prima necesitate dislocate din depozitele pentru situatii de urgenta ale organizatiei: alimente greu perisabile, apa, lenjerii, produse de igiena, produse de curatenie, materiale de informare etc.

Printr-un memorandum semnat cu Guvernul Romanei, Crucea Rosie Romana desfasoara o campanie nationala de informare si constientizare a populatiei pentru limitarea raspandirii pe teritoriul Romaniei a noului coronavirus.  Numarul mare de voluntari si structura teritoriala a Crucii Rosii Romane permit accesul si desfasurarea campaniei prin distribuirea de materiale de informare la nivel national, atat în mediul urban cat si în rural. Pana acum voluntarii Crucii Rosii Romane au distribuit 10 000 de afise si 150 000 de brosuri în institutii publice, spatii cu aglomerari de persoane, puncte de frontiera etc. Campania de informare continua în mediul online.

În acord cu misiunea si mandatul sau, Crucea Rosie Romana  a facut demersuri catre donatori si parteneri, pentru a facilita accesul la produse de igiena unui numar cat mai mare de persoane sau institutii în nevoie.  

“Crucea Rosie Romana ramane în continurea în prima linie a asistentei umanitare alaturi de cei aflati în nevoie. Multumesc voluntarilor Crucii Rosii Romane care joaca un rol în stoparea raspandirii COVID19 si le transmit sa fie în continuare vigilenti si responsabili”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Rosii Romane.

Mai multe companii nationale s-au alaturat campaniei  Crucii Rosii Romane cu fonduri substantiale în vederea achizitiei de materiale de stricta necesitate cum ar fi masti sanitare de unica folosinta, manusi, ochelari de protectie, dezinfectanti precum  si aparatura medicala.  

Crucea Rosie Romana, îndeamna populatia sa respecte sfaturile medicale ale autoritatilor competente si face apel la calm si ratiune. Panica genereaza daune mai grave decat posibilitatea reala de contaminare a virusului, declansand comportamente care se pot dovedi contraproductive celor din jurul nostru. Recomandam populatiei sa evite mijloacele de transport în comun aglomerate si, daca e posibil, sa lucreze de acasa.

Multumim donatorilor :
•    ROMGAZ
•    Societatea CONPET
•    Societatea OIL TERMINAL SA
•    Societatea Nationala NUCLEARELECTRICA SA
•    Societatea de Producere a Energiei in Hidrocentrale HIDROELECTRICA SA
•    Electrica Furnizare
•    Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM)
•    Globalworth Foundation
•    Unilever  
•    Colgate

 

13 martie 2020: ARPIM susține Crucea Roşie Română în „Campania de informare și prevenție CORONAVIRUS” prin donații pentru materiale sanitare și de igenă
Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) se alătură “Campaniei de informare și prevenție CORONAVIRUS”, demarată de Crucea Roșie Română în parteneriat cu Guvernul României, prin donarea sumei de 100.000 RON pentru achiziția de materialele dezinfectante,  sanitare și de igienă.  Aceste materiale vor fi distribuite către instituții publice, spitale si  și alte instituții sanitare, precum și la populația aflată în nevoie,  cu ajutorul voluntarilor Crucii Roșii Române din cele 47 de filiale din țară ale organizației  și în coordonare cu Direcțiile de Sănătate Publică locale.
 “Într-o perioadă dificilă la nivel global, cauzată de amenințări tot mai mari pentru sănătate, este important să acționăm imediat și să ne unim forțele. De aceea, companiile membre ARPIM susțin implicarea voluntarilor de la Crucea Roșie Română în demersul pentru limitarea răpândirii pe teritoriul României a coronavirusului. Prin donația noastră ne dorim să venim în sprijinul autorităților și populației cu produse de igienizare a suprafețelor, dezinfectanți de mâini și alte materiale sanitare și de igienă ce vor fi distribuite instituțiilor care au semnalat către DSP o nevoie stringentă”, a declarat Alina Culcea, Președinte al ARPIM.
Astfel, ARPIM se alătură eforturilor Federației Europene a Asociațiilor şi Industriei Farmaceutice(EFPIA), care a lansat la începutul lunii februarie un apel către companiile farmaceutice membre pentru identificarea unor molecule sau instrumente în portofoliile lor pentru a ajuta lupta împotriva coronavirusului. Trei săptămâni mai târziu (pe 25 februarie), odată ce noul coronavirus s-a răspândit și în Europa, membrii EFPIA au declarat că își intensifică eforturile de căutare a soluțiilor și au în derulare proiecte de cercetare și dezvoltare sau au în vedere donații de medicamente și consumabile medicale critice, precum și sprijin financiar pentru soluționarea acestei crize aflată într-o evoluție rapidă.
“Ține de fiecare dintre noi să facem tot ce ne stă în putere pentru a avea grijă de sănătatea noastră și a celor din jur. Ca asociație reprezentativă a companiilor farmaceutice inovative, ne asumăm un rol activ în a sprijini sistemul sanitar și populația, cu prioritate în comunitățile afectate de coronavirus”, a declarat Dan Zaharescu, Director Executiv al ARPIM.

12 martie 2020: Domestos și Dove susțin “Campania națională de informare și prevenție CORONAVIRUS”
Compania Unilever a răspuns apelului Crucii Roșii Române cu o donație în produse, și anume 5 000 bucăți din următoarele produse: Domestos Dezinfectant pe Bază de Clor, Savo Spray Dezinfectant Universal și săpun Dove.
“În această perioadă, suntem cu toții mai conștienți de nevoia unei igiene corespunzătoare și ne bucurăm că, împreună cu Crucea Roșie Română, putem ajuta la menținerea igienei pentru a proteja sănătatea populației. Știm de la medici că prevenția este esențială, așa că spălatul pe mâini și dezinfectarea suprafețelor trebuie să devină un obicei. Acesta este un crez pe care îl promovăm zi de zi prin campania «Domestos susține igiena în școli», prin care construim sau renovăm grupuri sanitare și oferim produse de dezinfecție”, a declarat  Camelia Pop, Brand Manager Domestos & Savo Unilever South Central Europe.
Toate produsele donate prin intermediul companiei Unilever  vor fi distribuite de voluntari, atât în unitățile școlare din mediul rural cât și din cel urban, în centre de plasament sau cămine pentru bătrâni, precum și la familiile nevoiașe din zonele cele mai expuse (localitățile unde există aeroport și puncte de frontieră).

11 martie 2020: Electrica Furnizare susține “Campania națională de informare și prevenire a contaminării cu noul CORONAVIRUS”

Electrica Furnizare, compania de furnizare a energiei electrice și a gazelor naturale din cadrul Grupului Electrica, susține “Campania națională de informare și prevenire a contaminării cu noul CORONAVIRUS” implementată de Crucea Roșie Română. Electrica Furnizare se alătură  demersului inițiat de Crucea Roșie Română, contribuind cu  aproximativ 433.000 lei pentru achiziția de măști sanitare de unică folosință.
Măștile de protecție, cât și alte materiale ce pot preveni infecția cu Coronavirus (săpun, dezinfectant de mâini, servețele și alte produse de igienă) vor fi distribuite de Crucea Roșie Română atât unităților sanitare, instituțiilor publice, centrelor de plasament, căminelor pentru bătrâni, precum și în zonele de aglomerări urbane și la punctele de trecere de frontieră. ”În contextul răspândirii virusului COVID-19 pe teritoriul României, am răspuns la apelul lansat de Crucea Roșie Română și susținem activ această campanie de informare și prevenire, lansată la nivel național. Prin aceste demers, sperăm că vom limita răspândirea acestui virus, reducând rata îmbolnăvirilor în rândul românilor” a declarat Darius Dumitru MEȘCA, Director General Electrica Furnizare.

28 februarie 2020: Crucea Rosie Romana se implică într-o campanie națională de informare și conștientizare a populației pentru limitarea răspândirii pe teritoriul României a noului Coronavirus

Campania se desfășoară în parteneriat cu Guvernul României și va implica voluntari din toate cele 47 de filiale din țară ale organizației.

„Am semnat recent un Memorandum cu Guvernul României alăturându-ne astfel instituțiilor statului în campania COVID-19. Numărul mare de voluntari și structura noastră teritorială ne permit să elaborăm și să distribuim materiale de informare la nivel național, atât în mediul urban cât și în cel rural”, a declarat directorul general al Crucii Roșii Române, Ioan-Silviu Lefter.

Potrivit Agerpres, secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase a declarat la finalul ședinței de Guvern de joi 27 februarie că "Secretariatul General al Guvernului va susține acest demers prin fondurile necesare pe care le vom aloca, prevăzute în buget. Pentru organizarea și desfășurarea campaniei, Crucea Roșie va colabora cu ministerele și alte instituţii publice abilitate să furnizeze informații necesare desfășurării campaniei. Campania se va desfășura atât prin mijloacele tradiționale de comunicare, cât și în mediul online, un mediu care (...) este preferat de tineri şi nu numai".

Voluntarii Crucii Roșii Române vor distribui, în această perioadă, săpun lichid, săpun solid, produse de igienizare a suprafețelor și dezinfectat de mâini.

„Am apelat la sprijinul partenerilor și al donatorilor noștri pentru a ne facilita accesul la produse de igienă pe care le vom oferi persoanelor sau instituțiilor care au nevoie. Facem apel la calm, îndemnăm populația să respecte în primul rând măsurile de igienă și să urmeze sfaturile pe care le oferim românilor.”, a adăugat Ioan-Silviu Lefter.

Campania are ca obiectiv principal informarea corectă a populație privind metodele de prevenire a infectării cu noul COVID-19, precum și combaterea știrilor false care se răspândesc în mediul online. Colaborarea dintre Crucea Roșie Română și Guvernul României vine în completarea informărilor transmise către populaţie de Grupul de comunicare strategică.

 

Doneaza si lupta impotriva pandemiei COVID19

Aplicatia de Prim Ajutor

Aplicatia Prim Ajutor ofera gratuit sfaturi simple, usor de pus in aplicare de catre orice persoana, indiferent de varsta sau de competente