Banca de alimente

Lipsa hranei este printre cele mai crunte neajunsuri cu care se confruntă oamenii din medii defavorizate în fiecare zi.

Pentru ca persoanele vulnerabile să nu mai simtă foame și neputință, Crucea Roșie Română a înființat Banca de alimente, o bancă de BINE și un proiect de suflet, care are nevoie de susținere constant. 

Banca de alimente nu este doar despre mâncare. Este despre solidaritate și umanitate, despre puterea de a schimba vieți cu un efort minim și cu dorința de a face bine.

Prin intermediul Băncii pentru alimente, Binele se transformă în alimente pentru oamenii care au nevoie și în hrană pentru sufletul celor care dăruiesc.

Pentru că doar oamenii pot ajuta alți oameni, te invităm să susții și tu Banca de alimente.

Pune binele pe lista de cumpărături și oferă #HranaPentruOameni!

 

Despre Banca de Alimente

In septembrie 2009, pe fondul impactului crizei economice mondiale si al cresterii preturilor la produsele alimentare, Crucea Rosie Romana a lansat proiectul Banca de Alimente, care reprezinta o solutie imediata de ajutorare a persoanelor fara venituri sau cu venituri foarte mici.

Proiectul este o initiativa a Crucii Rosii Romane, preluata dupa modelul unor proiecte similare derulate cu succes, de ani de zile, in tari din Uniunea Europeana, precum si in SUA si Canada.

Timp de 14 ani, proiectul Banca de Alimente a reusit sa ajute cu alimente si tichete sociale peste 500 000 de familii sau persoane singure. Fiecare persoana sprijinita a primit un pachet cu alimente de baza in greutate de 12 kg continand: ulei, zahar, faina, malai, orez, paste fainoase, conserve de carne sau peste, conserve de legume, biscuiti.

2 500 de voluntari, in fiecare an, s-au dedicat acestui proiect prin activitati de promovare, colectare si distribuire de alimente la domiciliul beneficiarilor.

Inceput initial in doar 20 din cele 47 filiale de Cruce Rosie, in prezent, proiectul se deruleaza in 39 filiale de Cruce Rosie, 6 din Bucuresti si  33 de judete din judetele Alba, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Botosani, Braila, Brasov, Buzau, Caras-Severin, Constanta, Cluj, Covasna, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iasi, Ilfov, Maramures, Mehedinti, Mures, Neamt, Prahova, Olt, Sibiu, Suceava, Satu Mare, Timis, Valcea, Vrancea.

Parteneri principali: Carrefour Romania și Mega Image sunt partenerii acestui demers încă de la lansarea sa acum 14 ani și continuă să ajute prin semnalizarea la raft a alimentelor potrivite pentru donare și amplasarea de coșuri după casele de marcat, pentru depunerea donațiilor, în fiecare magazin.

Coșurile Băncii de Alimente sunt disponibile în toate magazinele Carrefour și in 59 de magazine Mega Image din București și din țară:https://www.mega-image.ro/foodbanking

Categoriile de produse greu perisabile care pot fi donate sunt:

  • Alimente de bază: mălai, făina de grâu, zahar, ulei, orez, grâu, griş, fasole, mazăre uscată, linte, arpacaş, lapte praf
  • Conserve: conserve de carne, peşte, pate de ficat, pate vegetal, mazăre, fasole, bulion, zacuscă, ghiveci, compot
  • Paste făinoase, cereale
  • Produse instant: supe instant, fulgi de fasole, fulgi de cartofi
  • Băuturi: ceai, apă, sucuri, cacao, cafea
  • Dulciuri, printre care biscuiți, napolitane, ciocolată
  • Hrană pentru bebeluşi, precum pireuri, supe, cereale, ceaiuri, sucuri, lapte praf
  • Alte produse, precum produse dietetice, alune, miez de nucă, seminţe de floarea soarelui, fistic, fructe confiate, fructe uscate

Pachetele oferite persoanelor nevoiașe au o greutate standard de 12 kg și conțin 2L ulei, 1 kg zahăr, 2 kg făină, 2 kg mălai, 1 kg orez, 1 pungă paste făinoase, 4 conserve de carne sau peşte, conserve de legume, biscuiți și alte produse alimentare greu perisabile. Conținutul unui pachet acoperă nevoile de hrană ale unei familii formate din trei membri pentru 2 săptămâni și au o valoare medie de 100 de lei.

 

Cum functioneaza Banca de Alimente:

Banca de alimente

Doneza pentru aceasta cauza