0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.
0

ani de umanitate

Caută
Close this search box.

Banca de alimente

Pune binele pe lista de cumpărături.

Oferă alimente oamenilor din comunități defavorizate.

 #HranaPentruOameni!

Lipsa hranei este printre cele mai crunte neajunsuri cu care se confruntă oamenii din medii defavorizate în fiecare zi.

Pentru ca persoanele vulnerabile să nu mai simtă foame și neputință, Crucea Roșie Română a înființat Banca de alimente, o bancă de BINE și un proiect de suflet, care are nevoie de susținere constant.

Banca de alimente nu este doar despre mâncare. Este despre solidaritate și umanitate, despre puterea de a schimba vieți cu un efort minim și cu dorința de a face bine.

Prin intermediul Băncii pentru alimente, Binele se transformă în alimente pentru oamenii care au nevoie și în hrană pentru sufletul celor care dăruiesc.

Pentru că doar oamenii pot ajuta alți oameni, te invităm să susții și tu Banca de alimente.

Pune binele pe lista de cumpărături și oferă #HranaPentruOameni!

Despre Banca de Alimente

În septembrie 2009, pe fondul impactului crizei economice mondiale și al creșterii preturilor la produsele alimentare, Crucea Roșie Română a lansat proiectul Banca de Alimente, care reprezintă o soluție imediată de ajutorare a persoanelor fără venituri sau cu venituri foarte mici.

Proiectul este o inițiativă a Crucii Roșii Române, preluată dupa modelul unor proiecte similare derulate cu succes, de ani de zile, în țări din Uniunea Europeană, precum și în SUA și Canada.

Timp de 14 ani, proiectul Banca de Alimente a reușit să ajute cu alimente și tichete sociale peste 500 000 de familii sau persoane singure. Fiecare persoana sprijinită a primit un pachet cu alimente de bază în greutate de 12 kg conținând: ulei, zahăr, făină, mălai, orez, paste făinoase, conserve de carne sau pește, conserve de legume, biscuiți.

2 500 de voluntari, în fiecare an, s-au dedicat acestui proiect prin activități de promovare, colectare și distribuire de alimente la domiciliul beneficiarilor.

Început initial în doar 20 din cele 47 filiale de Cruce Roșie, în prezent, proiectul se derulează în 39 filiale de Cruce Roșie, 6 din București si  33 de județe din județele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzau, Caraș-Severin, Constanta, Cluj, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Olt, Sibiu, Suceava, Satu Mare, Timiș, Vâlcea, Vrancea.

Partener principal: Carrefour România este partenerul acestui demers încă de la lansarea sa acum 14 ani și continuă să ajute prin semnalizarea la raft a alimentelor potrivite pentru donare și amplasarea de coșuri după casele de marcat, pentru depunerea donațiilor, în fiecare magazin.

Coșurile Băncii de Alimente sunt disponibile în toate magazinele Carrefour din București și din țară: Foodbanking

Categoriile de produse greu perisabile care pot fi donate sunt:

Pachetele oferite persoanelor nevoiașe au o greutate standard de 12 kg și conțin 2L ulei, 1 kg zahăr, 2 kg făină, 2 kg mălai, 1 kg orez, 1 pungă paste făinoase, 4 conserve de carne sau peşte, conserve de legume, biscuiți și alte produse alimentare greu perisabile. Conținutul unui pachet acoperă nevoile de hrană ale unei familii formate din trei membri pentru 2 săptămâni și au o valoare medie de 100 de lei.

Sari la conținut